"Μικρή Βαλίτσα" - Το GetGreekMusic στην ακρόαση του δίσκου του Αλκίνοου Ιωαννίδη!

Το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα Sierra Studios η ακρόαση του δίσκου “Μικρή Βαλίτσα” του Αλκίνοου Ιωαννίδη!

Γεμάτος χιούμορ αλλά και λίγο άγχος για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου του “Μικρή Βαλίτσα”, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μίλησε για τη νεά δισκογραφική του δουλειά, καθώς και για τα πρόσφατα γεγονότα στη ζωή του που τον έκαναν να αποτυπώσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του σε μουσική και στίχους.

13 νέα τραγούδια, που κάθε ένα από αυτά κρύβει μια δικιά του ιστορία. Το “Πάντα θα ξημερώνει”, που αποτελεί και το 1ο single του δίσκου γράφτηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ το τραγούδι “Μια Χούφτα Γη” γράφτηκε μετά το χαμό του Νίκου Παπάζογλου. Αξιοσημείωτη αλλά και εξαιρετική είναι και η συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη στο κομμάτι “Χατζιδακιάς”, που είναι μελοποιημένοι στίχοι του Νίκου Γκάτσου.

"Μικρή Βαλίτσα" - Το GetGreekMusic στην ακρόαση του δίσκου του Αλκίνοου Ιωαννίδη!

Η Μαρία Φαραντούρη μιλώντας για το “Χατζιδακιάς”!

Μιλώντας για τη νέα του δισκογραφική δουλειά, ανέφερε πώς πρόκειται για την πιο “αληθινή” και “ειλικρινή” δουλειά του από το ξεκίνημα της καριέρας του, ενώ μέσα σε όλα ανέφερε πως “αναγκάστηκε” να δώσει προηγούμενα album του προς πώληση με εφημερίδες, για να καταφέρει να κυκλοφορήσει τη νέα του δουλειά, βλέποντας τα παλιά του album “σαν τους γονείς που θυσιάζονται για να έρθει ένα παιδί στη ζωή”.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στο σημείωμα του δίσκου, “Κόντεψα να φύγω από την Ελλάδα τρεις φορές τα τελευταία χρόνια. Όπως, φεύγοντας βιαστικά οι πρόσφυγες, παίρνουν μαζί τα στέφανα και τις φωτογραφίες τους, έτσι έκλεισα στη Μικρή Βαλίτσα κάποια λαϊκά τραγούδια, ανάμεσα σε εικόνες του προσώπου και του καιρού μας. Επιστρέφοντας χωρίς να έχω φύγει, την ανοίγω πάλι, για να βρω μικρά κομμάτια μνήμης, τη θολή συνείδηση της τωρινής στιγμής και την προσμονή της μέρας που θα έρθει – κι ας μην έρθει. Όλα μαζί ανάκατα, μπερδεμένα, στριμωγμένα κι ακριβά.”

"Μικρή Βαλίτσα" - Το GetGreekMusic στην ακρόαση του δίσκου του Αλκίνοου Ιωαννίδη!

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του δίσκου

Ο δίσκος είναι αφιερωμένος “σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσους εγκαταλείπονται από αυτόν.”

Κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Μικρή Βαλίτσα

Το εξώφυλλο του δίσκου

Διάβασε ακόμα:

Σχόλια