Μαρίζα Ρίζου - Προακρόαση "Μεγάλη γιορτή"
Μια «Μεγάλη Γιορτή» στήθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της Μαρίζας Ρίζου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Concierge Athens, λίγες ώρες πριν σβήσει τα κεράκια των τριακοστών γενεθλίων της, παρέα με φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους από τον μουσικό και ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο.

Η Μαρίζα καλωσόρισε τον κόσμο σε μια πραγματική γιορτή, με ζεστή ατμόσφαιρα σε έναν κατάμεστο χώρο. Στη συνέχεια μίλησε για τους συνεργάτες της, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως ένας δίσκος δεν είναι μόνο η σύνθεση, οι στίχοι και οι μελωδίες, αλλά πολλοί ακόμη που δουλεύουν γι’ αυτόν, από τον παραγωγό ως τον ηχολήπτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρίζα ευχαρίστησε τον Δημήτρη Σιάμπο λέγοντας πως έκανε τις σκέψεις και τις ιδέες της πράξη με τις υπέροχες ενορχηστρώσεις του, τον πολύ σημαντικό, όπως είπε, Γιάννη Παξεβάνη για τη παραγωγή, τους μουσικούς, την Feelgood Records, καθώς και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωσταντίνο Ασπιώτη, υπεύθυνο για την καλλιτεχνική επιμέλεια του άλμπουμ και των ζωντανών εμφανίσεων της.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη ακρόαση του δίσκου, η Ρίζου είπε πως αξίζει να ακουστεί όπως έχει γραφτεί και πως οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια έχουν πάντα ενδιαφέρον.

Η ακρόαση ξεκίνησε με το «Μέσα στη Θάλασσα» που γράφτηκε πριν από ένα χρόνο για την θεατρική παράσταση του Όθωνα Λαμπρόπουλου, συνέχισε με τη «Μεγάλη Γιορτή», ένα τραγούδι που η ίδια «παιδεύτηκε πολύ» για να γράψει και το «Εγώ δεν Πιστεύω» που όπως είπε η Μαρίζα, είναι ό,τι πιο κοντά θα μπορούσε να γράψει σε «πολιτικού» τύπου τραγούδι, καθώς ζητάει μια νέα πόλη, μια νέα χώρα, με νέα δεδομένα και νέα αύρα.

«Τα Παιδιά του Ουρανού» ήταν το επόμενο, το οποίο η Μαρίζα θεωρεί πως είναι το πιο ατμοσφαιρικό και ambient τραγούδι του δίσκου. Επόμενο τραγούδι ήταν το «Είναι Μικρή η Ζωή» το οποίο ένοιωσε δικό της αμέσως μόλις της το έστειλε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

Αμέσως μετά ακούστηκε το «Πάμε Μια Βόλτα» που, παρά το γεγονός ότι γράφτηκε σε μια δύσκολη περίοδο, αποδείχθηκε ένα από τα φωτεινότερα τραγούδια της –σαν το DNA της, όπως είπε, να αντιδρά στη μιζέρια και τη σκοτεινιά. Ακολούθησε το «Πες Μου» που έγραψε μετά από την επικοινωνία που είχε με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Όγδοο στη σειρά ακούστηκε το «Όχι Δε θα Μπορέσω», ένα τραγούδι που μπορεί να μη θυμόταν πότε και πώς είχε γράψει, αλλά θεωρεί πως είναι το πιο επικοινωνιακό κομμάτι του δίσκου και εμπεριέχει όλη τη στάση ζωής της.

Η ακρόαση έκλεισε με το τραγούδι του Αττίκ, «Ζητάτε Να σας Πω» ένα τραγούδι που της έμαθε ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, λέγοντας συγκεκριμένα:

“Ο Αττίκ είναι πολύ σημαντικός άνθρωπος. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική η ιστορία του τραγουδιού και το έχω πάντα στο πρόγραμμα μου. Όπου και να το παίζουμε, με το που ξεκινάω την ιστορία, δεν ακούγεται κιχ από το κοινό. Με βρήκα μέσα σε αυτό το κομμάτι.”

Η «Μεγάλη Γιορτή» είναι διαθέσιμη ψηφιακά και θα κυκλοφορήσει σε CD στις 17 Οκτωβρίου από την Feelgood records.

Κατέβασέ το.

Σχόλια