Ο Μάριος Τόκας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Κύπριους συνθέτες.

Μάριος Τόκας

Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα, μετά από sold out συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχεται για μία ακόμα ξεχωριστή βραδιά στην Αθήνα με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων του Δήμου Ζωγράφου.

Στην παράσταση συμμετέχει ο Δημήτρης Μπάσης, ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού της γενιάς του που με την ξεχωριστή του χροιά θα μας ταξιδέψει σε όλες τις μεγάλες στιγμές του αξέχαστου συνθέτη. Μαζί του η ταλαντούχα Δήμητρα Σταθοπούλου καθώς και ορχήστρα Μάριος Τόκας. Την επιμέλεια και την ενορχήστρωση έχει ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ενώ την αφήγηση ο Μηνάς Βιντιάδης.

Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα, γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα, με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας, με τραγούδια της παρέας, του αγώνα, του έρωτα, της ψυχής, σταθμοί στο μουσικό γίγνεσθαι, όπως «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική Μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια Στάση Εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν Τρελό Φορτηγό», «Δίδυμα Φεγγάρια», «Αννούλα του Χιονιά», αλλά και «Η Δική Μου Πατρίδα», «Πενταδάκτυλος». Τραγούδια που μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των ετών κι έχουμε αγαπήσει όλοι μέσα από τις φωνές μερικών από τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες όπως Χαρούλα Αλεξίου, Γλυκερία, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Πασχάλης Τερζής και πολλοί ακόμα.

Στην παράσταση, την οποία έχουν επιμεληθεί στενοί συνεργάτες του μουσικοσυνθέτη, «ζωντανεύει» το έργο και η προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, καθώς και η αξιομνημόνευτη προσωπικότητά του, επιχειρώντας να θυμίσει στο κοινό τη σύντομη αλλά λαμπρή πορεία του.

ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΛΕΚΑ – ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΩΡΑ: 20:30

Σχόλια