Λευτέρης Πανταζής

Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε το λόγο που άλλαξε το πραγματικό του επίθετο, υιοθετώντας το καλλιτεχνικό Πανταζής.

Συγκεκριμένα το πραγματικό επίθετο του τραγουδιστή είναι Παγκοζίδης, αλλά στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα εμφανίστηκε ως Πανταζίδης. Για ποιο λόγο, όμως, το άλλαξε και αυτό;

“Πρωτοβγήκα στο τραγούδι με το όνομα Πανταζίδης -ήταν το επίθετο της γιαγιάς μου- και μετά το έκανα Πανταζής. Το Πανταζίδης το άλλαξα γιατί πήγα σε μια εκπομπή που λεγόταν «Μεσημέρι με τη Μόιρα» κι εκεί ένας δημοσιογράφος, ο Χρήστος Αντωνόπουλος, με προβλημάτισε λέγοντάς μου πως δεν θα μπορέσω να κάνω καριέρα με ένα επίθετο το οποίο παραπέμπει στον Καζαντζίδη. Το σκέφτηκα και τελικά το έκοψα σε Πανταζής, ένα όνομα που έχει και ωραίο μήνυμα, αν το αναλύσεις: πάντα – ζεις!”

Και πώς ήταν τα πρώτα του βήματα στη μουσική;

“Όλο διωγμούς και καταποντισμούς. Όταν κάποιος μεγάλος τραγουδιστής έφερνε τον γιο, την κόρη ή τον κολλητό, με έδιωχναν από το μαγαζί! Ήμουν η πρώτη επιλογή για διωγμό. Πήγαινα σπίτι κι έκλαιγα, και μου ‘λεγε η μάνα μου: «Δεν σου ‘λεγα να γίνεις δικηγόρος ή γιατρός; Να, σ’ έδιωξαν πάλι». Ο πατέρας, όμως, μου έκλεινε το μάτι, γιατί με πίστευε πολύ κι έβλεπε την κάψα μου για το τραγούδι. Από δισκογραφικής πλευράς μετά το τραγούδι «Λουστράκος στην Αθήνα», που ήταν το πρώτο μου, το 1978 έβγαλα το «Δεν θυμάμαι πώς τη λένε» σε στίχους της Μάρως Μπιζάνη. Τότε ήμουν ερωτευμένος με τη Μάρω, αλλά με έπιασε το ποντιακό και τη χώρισα, επειδή δεν ήθελα η γυναίκα να πιστεύει ότι πάω μαζί της για να την εκμεταλλευτώ. Όμως, ύστερα από αρκετά χρόνια, που βρεθήκαμε στον Κορυδαλλό, εκείνη μου είπε: «Τόσο βλάκας ήσουνα; Εγώ σε αγαπούσα αληθινά».”

Σχόλια