Κρητικός ορίζοντας-Γιάννης Μαρκόπουλος

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος μας παρουσιάζει τις νέες του συνθέσεις μέσα από τον δίσκο “Κρητικός ορίζοντας“.

Ερμηνευτής του δίσκου είναι ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και πρόκειται για ένα καθαρά βιωματικό άλμπουμ.

Οι στίχοι και η μουσικοί ανήκουν εξ’ ολοκλήρου στον Γιάννη Μαρκόπουλο, ανάμεσα τους και ένα ορχηστρικό κομμάτι.

Ο “Κρητικός Ορίζοντας” είναι ένα βαθιά βιωματικό μουσικό έργο. Ένα έργο γεμάτο από αισιοδοξία και εξωστρέφεια που εκφράζει τις αξίες της μεγαλονήσου, όπου η συντροφικότητα και η επικοινωνία γίνονται θέσεις και απομακρύνουν τη μοναξιά και τη μισαλλοδοξία.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος είναι εκείνος που πρώτος στα μουσικά του έργα αξιοποίησε και δίδαξε Κρητικούς ερμηνευτές, πιστεύοντας στη δύναμη που εκφράζεται στην περιφέρεια ισάξια με τις μητροπόλεις. Έχοντας αναδείξει τον Νίκο Ξυλούρη και τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη, επιλέγει και προτείνει τώρα τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, ένα νεαρό τραγουδιστή από την Κρήτη που ερμηνεύει ξεχωριστά τη σύγχρονη μουσική της χώρας μας. Με τα ιδιαίτερα φωνητικά του προσόντα και τον σπουδαίο ερμηνευτικό του κόσμο μέσα από τη διδασκαλία του συνθέτη, ανοίγει τη νέα γενιά των τραγουδιστών και λυράρηδων. Στη φωνή και στην προσωπικότητά του, ο Μαρκόπουλος βρίσκει τον νέο ερμηνευτή των τραγουδιών του έργου.

Στον “Κρητικό Ορίζοντα” ο συνθέτης σκιαγραφεί μία σύγχρονη πορεία γεμάτη από νεανικά περπατήματα, σκέψεις, φαντασίες και μελλοντικές ανησυχίες. Στο στίχο ο συνθέτης εμπνέεται από τις κουβέντες των απλών ανθρώπων, τη λαϊκή σοφία, το πνεύμα του παγκόσμιου και ελληνικού κόσμου των λογίων και των ποιητών απέναντι σε ένα διεθνικό κόσμο, όπου η τεχνολογία παρεμβάλλεται μεταξύ των ανθρώπινων σχέσεων.

Στο έργο συμμετέχει η 14μελής ορχήστρα “Παλίντονος αρμονία” και το φωνητικό σύνολο Libro Coro, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

Κυκλοφορεί από την Feelgood Records.

 

Σχόλια