Την Πέμπτη 2 και 9 Μαρτίου 0 Γρηγόρης Νταραβάνογλου ξεδιπλώνει μουσικές ανατολίτικες, αφηγήσεις και εικόνες από την Κωνσταντινούπολη σε μία παράσταση “Κωνσταντινούπολη η πατρίδα μου” που υπογράφει ο Κώστας Μπαλαχούτης, στη Σφίγγα.
Νταραβάνογου
Ένας μουσικός χάρτης της Κωνσταντινούπολης που ξεδιπλώνεται μέσα από τα βιώματα του Κωνσταντινουπολίτη καλλιτέχνη Γρηγόρη Νταραβάνογλου. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Μπασογιάννης ενώ τη μουσική επιμέλεια ο Μανώλης Καρπάθιος.
Ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, γέννημα θρέμμα της Πόλης, αναπολεί τους μεϊχανέδες, τα εστιατόρια υψηλής πολιτιστικής προσφοράς όπου τραγουδιόντουσαν τα fasil δηλαδή οι παρτίδες τραγουδιών πάνω στους
βυζαντινούς ήχους και τα αραβοπερσικά μακάμια. Τον Πατριαρχικό ναό που ρουφούσε τα ακούσματα από τους Ρωμιούς μουσικούς. Θυμάται ένα ένα όλα του τα βιώματα που παραπέμπουν στο Γαλατά, στο Φανάρι, στο Πέραν, στα Θεραπειά στις γειτονιές των Ρωμιών που συνυπήρχαν ειρηνικά οι Έλληνες με τις άλλες εθνότητες.
Παραδοσιακά τραγούδια της Πόλης, του Βοσπόρου, της Προποντίδας, μαζί με τραγούδια του Zeki Muren της δεκαετίας του 60, αλλά και τέσσερα “πολίτικα” καινούρια τραγούδια σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη και μουσική του Μανώλη Καρπάθιου θα ακουστούν στη πόλη της Αθήνας.

Κωνσταντινούπολη η πατρίδα μου στη Σφίγγα

 Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
 (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
 sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 21.30
 Τιμή εισόδου: 12  ευρώ με μπύρα ή κρασί

Σχόλια