Ηλίας Ζούτσος

Ο Ηλίας Ζούτσος παρουσιάζει για πρώτη φορά την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τη νέα του δισκογραφική δουλειά “Κρητιδική εποχή” που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από την δισκογραφική εταιρία του Θανάση ΠαπακωνσταντίνουΑχός“.

Στο άλμπουμ “Κρητιδική εποχή” γράφει μουσική και διασκευάζει παραδοσιακά μουσικά μοτίβα και στίχους γνωστών ή άγνωστων λαϊκών ποιητών της Κρήτης, διαμορφώνοντας 9 κομμάτια-εικόνες διαφορετικές μεταξύ τους, ενοποιημένες όμως στο σύνολο καθώς συνθέτουν τις βασικές μουσικές επιρροές του (κλασική, παραδοσιακή και ροκ).

Ο συνδυασμός της φωνής όπως τη συναντάμε στην Κρήτη αλλά και στα πολυφωνικά τραγούδια του κόσμου, με τον ήχο της ακουστικής κιθάρας μέσα από πετάλια και εφέ, αποτελεί αφετηρία ανακάλυψης ενός νέου μουσικού ιδιώματος, που συνδυάζει ήχους σύγχρονου αστικού τοπίου με αρχέγονες μουσικές φόρμες.

Πέρα από τα τραγούδια του καινούργιου του cd, ο Ηλίας Ζούτσος θα παρουσιάσει επιλογές από τις προηγούμενές του δισκογραφικές δουλειές “Time”, “Ρίζα” και “Σημείο” καθώς και αγαπημένα του τραγούδια, διασκευασμένα και εναρμονισμένα στο προσωπικό του ιδιαίτερο ηχητικό περιβάλλον.

Μαζί του οι μουσικοί Μιχάλης Βρέττας (βιολί, φωνητικά), Γιώργος Μπουλντής (μπάσο) και Παναγιώτης (Τσίκο) Κατσικιώτης (τύμπανα, κρουστά).

Ο ίδιος θα παίζει κιθάρα και κρητική λύρα.

Τον ήχο επιμελείται ο Γιάννης Παξεβάνης.

Δείτε παρακάτω την αφίσα:

Ηλίας Ζούτσος

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfiggamusic@gmail.com

Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισόδου: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Σχόλια