“Ο δωδεκάλογος του γύφτου”, είναι από τις σπάνιες φορές που ο Γιάννης  Χαρούλης, παρουσιάζει  ζωντανά μια δισκογραφική του έκδοση.  

Και ήταν μια συγκινητική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν φοιτητές της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, συνεργάτες και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., αλλά και φίλοι και θαυμαστές της δουλειάς του Γιάννη Χαρούλη, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα AULA της Φιλοσοφικής Σχολής και απόλαυσαν αυτό που διαδραματίστηκε εκεί.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η κυρία Ελένη Καραμαλέγκου, Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής η οποία επεσήμανε ότι η Σχολή με πολλή χαρά παραχώρησε την αίθουσα καθώς «ο Δωδεκάλογος του γύφτου» έχει γραφτεί από τον μεγάλο ποιητή Κωστή Παλαμά, το έργο του οποίου διδάσκεται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στη Σχολή και η εκδήλωση αποτελεί ένα είδος φόρου τιμής στη μνήμη του.

Το συγκεκριμένο ποιητικό έργο παραμένει ενδιαφέρον και επίκαιρο στην εποχή μας αναδεικνύοντας τα νοήματα της ελευθερίας, της δημιουργικότητας και της δύναμης που επιτρέπουν να ξεπεραστούν εμπόδια, να αφεθεί πίσω το θλιβερό παρελθόν, όπως αυτό των χρόνων που γράφτηκε το έργο και να υπάρξει η ελπίδα και η αισιοδοξία για νέο ξεκίνημα και δημιουργική αξιοποίηση του μέλλοντος.

Τελείωσε με την έκφραση της πεποίθησης ότι την επιτυχία του εγχειρήματος  εγγυώνται η σοβαρότητα των συντελεστών της δημιουργίας του δίσκου και της παρουσίασής του: η έγκυρη δισκογραφική εταιρεία, ο ιδιαίτερα αξιόλογος συνθέτης και ο εξαιρετικά ταλαντούχος και δημοφιλής ερμηνευτής.

Παρών ήταν βεβαίως και ο συνθέτης Λουκάς Θάνος, ο οποίος μίλησε για τον Κωστή Παλαμά και τη συνεργασία με τον Γιάννη Χαρούλη.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Χαρούλης, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλο τον κόσμο που ήταν εκεί,  ξεκίνησε να ερμηνεύει όλα τα τραγούδια αυτού του cd, σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη έπαιξαν οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης/λύρα, Μιχάλης Καλκάνης/ κοντραμπάσο, Παναγιώτης Κατσικιώτης / κρουστά, Βασίλης Μπαχαρίδης/ κρουστά, Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά, Θανάσης Τζίνγκοβιτς/ κιθάρα, Πάνος Τόλιος / κρουστά.

Ο δίσκος “Ο δωδεκάλογος του γύφτου” κυκλοφορεί από την Minos EMI σε όλα τα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα δίσκων.

Άκουσε παρακάτω τον δίσκο:

Σχόλια