Είναι ο Γιάννης Χαρούλης ο νέος Ξυλούρης ή είναι υπερβολή να τον συγκρίνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του ελληνικού πενταγράμμου; Το GetGreekMusic ετοίμασε μια Playlist με τις καλύτερες ερμηνείες του για να σε βοηθήσει να αποφασίσεις.

Είναι ο Γιάννης Χαρούλης ο νέος Ξυλούρης

Τα κοινά στοιχεία πολλά. Ο Χαρούλης είναι κι αυτός Κρητικός, έχει τον ίδιο λυγμό στη φωνή του όπως ο αείμνηστος Νίκος Ξυλούρης, παρόμοια χροιά, μεγάλο πάθος όταν ανεβαίνει στην σκηνή, ενώ ξέρει να μαγεύει και να ξεσηκώνει το κοινό του. Με το που ανακοινώνεται μια συναυλία του γίνεται αμέσως sold out και ανακοινώνονται αμέσως κι άλλες τις επόμενες ημέρες.

Πάμε να δούμε 10+1 μοναδικές ερμηνείες του που μας αποδεικνύουν γιατί γίνεται τόσος ντόρος με αυτό το κοπέλι. Όλες μαζεμένες σε μια καταπληκτική Playlist για να την βάζεις non stop να παίζει παντού.

Είναι ο Γιάννης Χαρούλης ο νέος Ξυλούρης;

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Χαρούλη

Ο Γιάννης Χαρούλης, γεννημένος το 1981 στα Έξω Λακώνια, Αγίου Νικολάου Κρήτης, είναι Έλληνας μουσικός και ερμηνευτής που ασχολείται με την κρητική παραδοσιακή μουσική.

Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία 6 έτων, οπότε και ο πατέρας του, γλύπτης στο επάγγελμα, του έδειξε να παίζει μαντολίνο. Λίγο αργότερα απέκτησε το πρώτο του λαούτο και ξεκίνησε τη μελέτη της παραδοσιακής μουσικής της ιδιαίτερης πατρίδας του. Από την ηλικία των 15 ετών ξεκίνησε να εργάζεται ως οργανοπαίκτης σε πανηγύρια. Στην Αθήνα εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως προσκεκλημένος του Χρήστου Θηβαίου σε μια συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη στο Θέατρο του Λυκαβηττού.

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Γύρω μου και εντός» κυκλοφόρησε το 2003 με συνθέτη τον Μιχάλη Νικολούδη και παραγωγό τον Μιχάλη Κουμπιό, ο δεύτερος με τίτλο «Νύχτα στο Αιγαίο» τον Ιούνιο του 2006 και ο τρίτος «Χειμωνανθός» το Νοέμβριο του ίδιου έτους, σε παραγωγή του Μάνου Ξυδούς. Παράλληλα συμμετείχε στις συλλογές «Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου» (Νοέμβριος 2003) και στη βραβευμένη με Αρίων «Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα» (Οκτώβριος 2005). Το 2010 ηχογραφεί δύο τραγούδια σε μουσική του Μίνωος Μάτσα τα οποία συμπεριλήφθησαν στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί».

Ο Χαρούλης έχει εμφανιστεί σε πολλά live σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλα και σε συναυλίες στην ελληνική επαρχία. Έχει συνεργαστεί με τους καλλιτέχνες: Χρήστο Θηβαίο, Μελίνα Κανά, Μάνο Ελευθερίου, Διονύση Τσακνή, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Μάνο Ξυδούς, κ.ά.

Σχόλια