15 χρόνια Γειά – Δέσποινα Βανδή

Δέσποινα Βανδή - Γειά

Στις 17 Δεκεμβρίου 2001 η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε από την νεοσύστατη τότε δισκογραφική εταιρία Heaven τον εμπορικότερο δίσκο της καριέρας της, το “Γειά“.

Μουσική στον δίσκο υπογράφει εξ’ ολοκλήρου ο Φοίβος, ενώ στίχους ο ίδιος μαζί με την Ναταλία Γερμανού και τον Γιάννη Ρεντούμη.

Η Δέσποινα σίγουρα δεν φανταζόταν αυτό που θα επακολουθούσε. Ο δίσκος γίνεται 4 φορές πλατινένιος, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 400.000 αντίτυπα(διπλές πωλήσεις) μέσα σε μόλις 11 ημέρες.

Όλα τα κομμάτια του δίσκου κατέκτησαν την κορυφή των Airplays. Μεγάλες επιτυχίες του άλμπουμ αποτέλεσαν τα “Θέλω να σε δω”, “Λάθος άνθρωπος”, “Όλο λείπεις”, “Όλα οδηγούν σε σένα”, “Ανάβεις φωτιές”, “Δέστε μου τα μάτια”, “Έλα”, “Αχ καρδούλα μου”, “Τι κάνω μόνη μου”, “Κάποιες φορές”, “Βγες απ’ το μυαλό μου”, “Είμαι εγώ”.

Τα “Χριστούγεννα” αποτελούν μέχρι και σήμερα το δημοφιλέστερο Ελληνικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι ενώ το “Γειά” ακολούθησε την δική του πορεία, η οποία έφτασε μέχρι την Αυστραλία και την Αμερική.

Η Ελληνική εκδοχή του “Γειά” ακούστηκε παντού ενώ λίγο μετά κυκλοφόρησε και η ξένη version και το αντίστοιχο διαφορετικό βίντεο κλιπ.

Τον Μάρτιο του 2002 η Δέσποινα Βανδή βραβεύεται στα World music awards με το βραβείο του “Έλληνα τραγουδιστή με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2001”.

Δέσποινα Βανδή - Γειά

Το “Gia” κυκλοφόρησε σε cd-single ενώ συμπεριλήφθηκε σε πάνω από 200 συλλογές παγκοσμίως. Εισχώρησε στη διεθνή μουσική σκηνή και το 2003 έφτασε στα charts των ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Billboard και Music Week) ξεπερνώντας τεράστια ονόματα όπως αυτά της Madonna και του Justin Timberlake.

 

15 χρόνια Γειά λοιπόν και πάμε να θυμηθούμε όλα τα κομμάτια του δίσκου:

Γειά

Μόνο αγάπη σου ζητώ

Λάθος άνθρωπος

Τι κάνω μόνη μου

Θέλω να σε δω

Αχ καρδούλα μου

Δέκα μέρες δέκα νύχτες

Όλο λείπεις

Βγες απ’ το μυαλό μου

Όλα οδηγούν σε σένα

Ανάβεις φωτιές

Παίξε μαζί μου

Έλα

Δέστε μου τα μάτια

Χρόνε

Το μαγαζάκι της καρδιάς μου

Είμαι εγώ

Μαραμένο

Κομμάτια

Κάποιες φορές

Χριστούγεννα

Gia

 

 

 

 

Σχόλια