Φίλιππος ΠλιάτσικαςΟ Φίλιππος Πλιάτσικας  ταξιδεύει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ στις 9 Μαίου με την παράσταση  «Η Άλλη Πλευρά της Ελλάδας » ,σε μια  προσπάθεια να  αναδειχθεί η  εικόνα αλλά και η ουσία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού μέσα από διάφορα είδη μουσικής , πλαισιωμένη και  από άλλες μορφές  τέχνης.

Μαζί του στη σκηνή ο Μπάμπης Στόκας, 10 χρόνια μετά την διάλυση του συγκροτήματος « Πυξ Λαξ » και 3 χρόνια μετά τη θρυλική επανένωση τους με 80.000  θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και 50.000 θεατές στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης, συναντιούνται ακόμα μια φορά για αυτή τη μοναδική παράσταση.

Η εκπληκτική Γεωργία Νταγάκη με τη βαθιά φωνή της και την κρητική της λύρα θα φέρει μια εναλλακτική προσέγγιση στον ελληνικό παραδοσιακό ήχο.

Special guest αυτής της βραδιάς είναι ο  Uwe Banton, ο γκουρού της reggae σκηνής στη Γερμανία, που θα δώσει μια αξέχαστη ” πινελιά ” αναμιγνύοντας τον ελληνικό ήχο με το εκπληκτικό reggae στυλ του .

Υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη , Στάθη Λιβαθινού, οι ηθοποιοί θα παρουσιάσουν επί σκηνής αριστουργήματα της Ελληνικής ποίησης,  όταν την ίδια στιγμή μέσω της προβολής βίντεο ,η  Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ήμελλος, ο  Αιμίλιος Χειλάκης και άλλοι,  θα συνοδεύσουν το live show, σε σκηνοθετική επιμέλεια βίντεο της Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Η ουσία αυτών των παραστάσεων  είναι να υποστηρίξει ενεργά μια χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει , αλλά και λόγω της παραπληροφόρησης και δυσφήμησης που έχει υποστεί.

“Η Άλλη Πλευρά της Ελλάδας “, εκφράζεται με το πιο ισχυρό όπλο που ενώνει τα έθνη και τους πολιτισμούς όλου του κόσμου , την τέχνη.

Σχόλια