Τα Χριστούγεννα έφτασαν και όλοι ανυπομονούν να περάσουν τις πιο γιορτινές ημέρες του χρόνου με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για την πιο ερωτική γιορτή του χρόνου και το «Για πες | Ανώνυμο τσατ®» πραγματοποίησε μια μοναδική έρευνα για τον έρωτα την περίοδο αυτή.

Το γκάλοπ: «Χριστούγεννα και Έρωτας» έγινε την περίοδο 15 Νοεμβρίου με 15 Δεκεμβρίου, σε 2000 άτομα που ζουν στην Ελλάδα και χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Τα αποτελέσματά της κρύβουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας παρουσιάζει μέσα από νούμερα ποιες είναι πραγματικά οι σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών την περίοδο των Χριστουγέννων, στην Ελλάδα.

Χριστούγεννα = Σχέση

84% των singles απαντάει ότι θα ήθελε τα Χριστούγεννα να είναι σε σχέση, επιβεβαιώνοντας την φήμη ότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης.

Σε «Σχεσάκηδες» μεταμορφώνονται οι άντρες ηλικίας 18-24 τα Χριστούγεννα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δηλώνουν, ότι δεν έχουν πρόβλημα τα κάλαντα να τους βρούνε single.

Πιο συγκεκριμένα, το 76% των αντρών ηλικίας 18-24 προτιμούν να είναι σε σχέση τα Χριστούγεννα, σε αντίθεση με τις συνομήλικές τους γυναίκες, που σε ποσοστό μόλις 17% θα ήθελαν να στολίσουν το δέντρο τους με κάποιον σύντροφο.

ερευνα ερωτας χριστουγεννα

Το «πνεύμα» των Χριστουγέννων δεν με αφήνει να χωρίσω…

…47% δηλώνει ότι έχει συμβεί να μένουν σε μια σχέση μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα.

Εντύπωση προκαλεί ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες, ξεχνάνε το «πνεύμα» των Χριστουγέννων όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Το 69% των ερωτηθέντων λέει ότι έχει συμβεί να χωρίζουν από μία σχέση, προκειμένου το καλοκαίρι να τους βρει single!

ερευνα χριστουγεννα ελλαδα

Λείπει το σεξ από τις γυναίκες τα Χριστούγεννα!

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι ο πρωταθλητής της ερωτικής διάθεσης σύμφωνα με τους άντρες και τις γυναίκες, αλλά τα Χριστούγεννα φαίνεται ότι μόνο το ένα φύλο έχει «πονηρές» διαθέσεις.

Συγκεκριμένα παρατηρούμε, ότι τα Χριστούγεννα δημιουργείται μεγάλο χάσμα στην ερωτική διάθεση των δύο φύλων.

Πιο αναλυτικά, το 51% των γυναικών έναντι 14% των αντρών έχουν πιο ανεβασμένη λίμπιντο, χωρίς μάλλον να βρίσκουν την επιθυμητή ανταπόκριση.

ερευνα χριστουγεννα ερωτας

 

Δεν είμαι άντρας της μιας βραδιάς…

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί ότι μόνο το 22% των single αντρών θα ήθελε ο Άγιος Βασίλης να τους φέρει μια εφήμερη σχέση (one night stand ) για τα Χριστούγεννα.

Αντίθετα, το δώρο αυτό το εκτιμάει περισσότερο το 57% των single γυναικών, που θα ήθελε να βρει κάτω από το «δέντρο» μια εφήμερη σχέση ή μία «Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια της μίας νύχτας».

ερευνα χριστουγεννα

Τα Χριστούγεννα θέλουν δύο, το καλοκαίρι λέμε «αντίο».

Επειδή και «αυτοί που είναι σε σχέση έχουν ψυχή», ας δούμε λίγο ποια είναι η τάση και σε εκείνους που είναι σήμερα σε σχέση και τι σκέφτονται για το μέλλον.

Το 77% των γυναικών ηλικίας 35+ δείχνει μεγαλύτερη επιθυμία να περάσει μόνο του το καλοκαίρι. Αντίθετα, οι γυναίκες ηλικίας 18-34 δείχνουν να είναι πιο συντροφικές, αφού μόλις 28% αυτών, δηλώνουν ότι το καλοκαίρι προτιμούν να είναι singles.

Μάλλον θα πρέπει να βγει ένα νέο γνωμικό για τις γυναίκες 35+ που είναι σήμερα σε σχέση που να λέει:

«Χριστούγεννα σε σχέση, καλοκαίρι με όποιον μου αρέσει»!

ερευνα χριστουγεννα σχεσεις

Η ταυτότητα της Έρευνας:

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εφαρμογή «Για πες | Ανώνυμο τσατ®». Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε για κινητά Android από εδώ, και για κινητά iPhone από εδώ.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα δύο χιλιάδων (2.000) ατόμων, αντρών και γυναικών από όλη την Ελλάδα. Στις ηλικίες υπήρχε ισοκατανομή (50% άντρες / 50% γυναίκες).

Το ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε online και συμπληρώθηκε την περίοδο 15 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου,από χρήστες της εφαρμογής.

Όλοι οι ερωτώμενοι είναι κάτοικοι Ελλάδας.

Η συλλογή, η επεξεργασία και η ανάλυση των δεδομένων έγινε από ειδικά στατιστικά προγράμματα σε συνεργασία με την Pollfish.

 

Σχόλια