Το καλοκαίρι τελείωσε και έχουμε φάει και την πρώτη εβδομάδα του φθινοπώρου! Έχοντας πλέον σχεδόν όλοι μας μπει πάλι πίσω στους ρυθμούς της πόλης, σκεφτήκαμε να κοιτάξουμε τη μουσική που έχει ακουστεί περισσότερο αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.
Αυτό που μας έκανε εντύπωση λοιπόν είναι ότι τα πρώτα 5 + 1 τραγούδια στα trending του ελληνικού ΥouΤube είναι ραπ τραγούδια! Rap, trap, hiphop, όπως και να τα κατατάξουμε, τα beats, οι loops και οι ρίμες έχουν την τιμητική τους στην Ελλάδα και έχουν γίνει μια πολύ δυνατή μουσική τάση. Με αφορμή κιόλας την αποψινή συναυλία του αγαπημένου μας Εισβολέα με το Ραπ αλα Γκρεκ στην Τεχνόπολη, ας δούμε ποια είναι αυτά τα κομμάτια.

5+1 YouTube Trending

1. Την πρώτη θέση κατέχει ο Mente Fuerte στη συνεργασία του με τον Immune για το “Winners“. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κομμάτι έχει κάνει ήδη σχεδόν μισό εκατομμύριο views μέσα στις πρώτες 4 μέρες κυκλοφορίας του.


2. Ο Mad Clip και ο Dj Stephan με άλλη μια συνεργασία τους βρίσκονται για άλλη μια φορά στην κορυφή των ελληνικών trending τραγουδιών, αυτή τη φορά με το “Bonnie & Clyde” το οποίο έχει κάνει πάνω από 1,700,000 views μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από την κυκλοφορία του.


3. Στην τρίτη θέση για άλλη μια φορά στα top charts και μέσα στα top trending είναι ο Snik με το κομμάτι του “Έτσι” το οποίο έχει κάνει περίπου 4,300,000 views μέσα σε ένα μήνα.


4. Ο Saske είναι ο επόμενος καλλιτέχνης στα top trending YouTube κομμάτια με το αγαπημένο “ΝΑΝΑ” το οποίο κυκλοφόρησε με ολοκαίνουριο video clip προς τα μέσα Αυγούστου σε παραγωγή του Beyond. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει καταγράψει σχεδόν 1,400,000 views.


5. Στην πέμπτη θέση  ξανά μέσα στα top τραγούδια του YouTube είναι ο “αμερικανός Peter” κοινώς Mad Clip με το Official video clip του τραγουδιού του “Κότερα“. Αξίζει να σημειωθεί ότι το official audio release του τραγουδιού είχε κυκλοφορήσει το Μάιο μπαίνοντας ξανά στα top trending και με περίπου 9,500,000 views ενώ το clip έχει ήδη κάνει σχεδόν 2,900,000 views από τις αρχές Αυγούστου.


6. Τέλος ο Anser, ο ράπερ τις ρίμες που ρέουν και τις 160 συλλαβές σε 11 δευτερόλεπτα, καταλαμβάνει την 6 θέση στα top YouTube trending τραγούδια με το κομμάτι του “Χαμαρέτου” το οποίο έχει κάνει περίπου μισό εκατομύριο views μέσα στην πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του.

Σχόλια