Όλοι περιμένουμε με αγωνία την στιγμή που θα ακούσουμε το Fuego, το τραγούδι με το οποίο η Ελένη Φουρέιρα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στη Λισαβόνα!

Ελένη Φουρέιρα

Η αγωνία μας θα κρατήσει λίγες ημέρες ακόμη καθώς, σύμφωνα με ανάρτηση της εκρηκτικής τραγουδίστριας στο instagram, το τραγούδι έρχεται στις 2 Μαρτίου 2018.

Fuego

Η Ελένη Φουρέιρα μιλά στο GGM

Ελένη Φουρέιρα στη Eurovision με την Κύπρο; Πως προέκυψε αυτό και πως νιώθεις για αυτό το εγχείρημα;

Μου έγινε μια πρόταση από το ΡΙΚ. Άκουσα το κομμάτι μου άρεσε, το δοκίμασα, μου ταίριαξε και έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε.

Μίλησε μας για το τραγούδι και πως έχετε σκεφτεί το όλο concept. Video clip, χορογραφία, σκηνικά κλπ

Το τραγούδι λέγεται Fuego, σημαίνει Φωτιά στα Ισπανικά, είναι όλο με αγγλικό στίχο. Είναι μοντέρνο, δυναμικό,  χορευτικό με επιρροές από pop μουσική και φυσικά έχει κλαρίνο που του δίνει ένα ethnic στοιχείο.

Η μουσική και οι στίχοι είναι του Άλεξ Παπακωνσταντίνου (ALEX P.) Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στη διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφο Sacha Jean-Baptiste.

Στα τέλη του Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το video clip. Δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα τίποτα για τη χορογραφία και τα λοιπά, αλλά σίγουρα θα έχει μέσα πολύ χορό και ένταση.

Νιώθεις λίγο άγχος που θα εκπροσωπήσεις μια χώρα που δεν έχει πολύ καλή παράδοση στη Eurovision; Και ο πήχης τώρα ανέβηκε, επειδή θα είσαι εσύ…

Σε ευχαριστώ Mike μου που το λες αυτό. Κοίταξε οι μικρές χώρες έχουν και μεγάλη μαγεία. Η Κύπρος έχει ιστορία, πόνο, άπειρες ομορφίες και έναν υπέροχο λαό. Νιώθω ένα βάρος και ένα άγχος για αυτό το λαό που μου έκανε την τιμή για να εκπροσωπήσω τη χώρα του στο διαγωνισμό.

Είμαι αισιόδοξη γιατί θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν πειράζει η παράδοση στον θεσμό. Το θέμα είναι όλοι να λένε πως η Κύπρος είχε πολύ καλή συμμετοχή.

Αν σου έλεγαν να διαλέξεις ανάμεσα στις δυο παρακάτω επιλογές ποια θα διάλεγες;

Α) Να πάρεις τη νίκη, αλλά μετά από λίγο να ξεχαστεί το τραγούδι, όπως έχει συμβεί πολλές φορές με άλλες συμμετοχές

Β) Να μην πάρεις καλή θέση, αλλά να μείνει το κομμάτι και η εμφάνισή σου και να μνημονεύεται από τους Eurofans…

Ειναι τρικ αυτή η ερώτηση (γέλια). Νομίζω πάω προς το δεύτερο. Η δεύτερη οψιόν είναι πιο πολύ στα σχέδια μας. Σίγουρα μια νίκη θα είναι κάτι τεράστιο, αλλά στόχος μου είναι να μείνει το κομμάτι και η εμφάνισή μου. Να είναι μια συμμετοχή που θα θυμούνται για πάντα οι  Eurofans.

Δείτε τη συνέχεια της συνέντευξης εδώ 

 

Σχόλια