Παπαδημητρίου & Δάρρα

Παπαδημητρίου & Δάρρα

Μια διαδρομή στις καλύτερες μέρες του “ραδιοφώνου των ονείρων μας”, του Δεύτερου προγράμματος, θα παρουσιάσουν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Φωτεινή Δάρρα και οι μουσικοί τους στη σκηνή του Ρυθμός Stage για δύο διαδοχικές Παρασκευές: 22 και 29 Νοεμβρίου.

Ένα λεκτικό παιχνίδι ανάμεσα στο “δεύτερο” μέρος των συναυλιακών προγραμμάτων (δηλαδή το πιο επικοινωνιακό-ψυχαγωγικό) και στο ιστορικό ραδιόφωνο της Ερα2, το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που βίαια σταμάτησε η λειτουργία του με το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά συνεχίζει να εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα.

Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου που υπήρξε επί δυόμισυ χρόνια Συντονιστής του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και Γενικός Διευθυντής της ΕΡΑ και η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, αποτείουν φόρο τιμής στον θεσμό που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει μέσω της νέας του συχνότητας, το ελληνικό τραγούδι.

Ιδανικός χώρος η σκηνή του “Ρυθμού” για να γίνουμε όλοι μια παρέα και να σιγοτραγουδήσουμε όλα όσα αγαπάμε, με τους δυο καλλιτέχνες να βρίσκονται κυριολεκτικά ανάμεσα στο κοινό που θα βρεθεί εκεί.

Με την άλλοτε ευαίσθητη και άλλοτε δυναμική ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα και την πολύτιμη μπαγκέτα του Δημήτρη Παπαδημητρίου, συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές όλων των εποχών του ελληνικού τραγουδιού συνθέτουν το Τοπίο του Ελληνικού Τραγουδιού όπως αυτό έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη συχνότητα του Δεύτερου Πρόγραμματος.

Το έντεχνο τραγούδι απο την δεκαετία του ’50 μέχρι και σήμερα έχει την τιμητική του στις βραδιές αυτές αλλά και το έργο του συνθέτη από την αρχή της πορείας του καθώς και μέσα από τη συνεργασία του με την κατεξοχήν ερμηνεύτρια των τραγουδιών του.

Κι όλα αυτά μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές που διαδέχονται η μια την άλλη με τις φωνές παραγωγών που μας συντρόφεψαν μέσα στα χρόνια…

Παρόντες στο πρόγραμμα, σημαντικοί και ιστορικοί παραγωγοί του Δεύτερου Προγράμματος. Αυτοί που αντιμετώπισαν την ακμή αλλά και τη βίαιη διακοπή λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – που όμως συνεχίζει να εκπέμπει – ξαναενώνουν τις φωνές τους με αυτές των δύο καλλιτεχνών στην μουσική υπενθύμιση, πολιτιστική διαμαρτυρία και σκηνική Ανάσταση του ιστορικού ραδιοφώνου. Κι έτσι, όπως ήσαν όλοι εκεί τότε – καλλιτέχνες, παραγωγοί, έτσι και τώρα ενώνονται επί σκηνής στο “Ρυθμός Stage” με αφορμή το πρόγραμμα των δύο καλλιτεχνών.

´Ενα πρόγραμμα πλημμυρισμένο από αγάπη για το ελληνικό τραγούδι, ένα πρόγραμμα στο οποίο η ψυχαγωγία, η μυσταγωγία και η λαϊκή διασκέδαση δικαιώνουν τον τίτλο και με τις δυο διαστάσεις του.

Σημείωση: το ραδιόφωνο της ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει μέσω του thepressproject.gr και του ertopen.com καθώς και στις συχνότητες 105,8 και 91,8 στην Αττική (και σε διάφορους περιφερειακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα)

Σχόλια