Δήμητρα Γαλάνη - PassportΕίναι ίσως μια από τις λίγες φορές που θα απολαύσουμε μόνη επί σκηνής την Δήμητρα Γαλάνη, καθώς είναι μια καλλιτέχνης που υποστηρίζει και κάνει πράξη τον όρο της «παρέας» επί σκηνής.

Έτσι, φέτος μας συστήνει ένα πρόγραμμα διαφορετικό από αυτά που την έχουμε συνηθίσει.Ένα πρόγραμμα «Αλλιώς» που ξεκίνησε την Πέμπτη στις 23 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί για τις παρακάτω Πέμπτες: 30/1, 6 και 13 Φεβρουαρίου στο PassPort.

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο όπως είπε, της το ζήταγαν από καιρό διάφοροι φίλοι της. Η σωστή στιγμή ήρθε και την αντιμετώπισε ως ευκαιρία για να κάνει μια αναδρομή στην 43χρονη καριέρα της, όπου θα συμπεριλαμβάνει εκτός από τα καινούργια της τραγούδια και μερικά άλλα που δεν της δίνεται η ευκαιρία να τα πει.

Η φωνή της Δήμητρας Γαλάνη έχει ακόμα μια βελούδινη αίσθηση, εκείνη την αίσθηση διαφάνειας που την έκανε εξ αρχής τόσο αγαπητή στο κοινό της καi όχι μόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει καμία απολύτως υπερβολή σε όλο το πρόγραμμα. Δεν έχει άλλωστε περιθώριο, η υπερβολή να φανεί όταν έχει απέναντι της την Δήμητρα Γαλάνη.

Τα τραγούδια που θα ακούσουμε, παρουσιάζονται ομαδοποιημένα με μερικά «διαλείμματα» από το νεο της δίσκο και μερικά πολύ σωστά επιλεγμένα κομμάτια.

Μέσα σε όλα αυτά,  ξεχωρίσαμε έντονα μερικές στιγμές που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα, όταν ακούσαμε το τραγούδι «χειροκρότημα» σε εκτέλεση «μπόσα νόβα», ή μια ταξιδιάρικη εκδοχή του «Ζω» με απώτερο σκοπό τα «Στερεότυπα» όπου και καταχειροκροτήθηκε από όλους.

Η μουσική παράσταση «Αλλιώς», είναι ένα πρόγραμμα πολυ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη Δήμητρα Γαλάνη. Ένα πρόγραμμα που εισχωρεί βαθιά μέσα σου και με κάποιο τρόπο, σε κάνει να κρατάς τις ισσοροπίες σου καθ’όλη την διάρκεια της βραδιάς.

Έχει όμορφες ενορχηστρώσεις, αφοπλιστικά έξυπνες διασκευές και μια κλασσικότητα που αποπνέεται από τα τραγούδια της μέχρι τώρα πορείας της.

 

Μαζί της οι μουσικοί:

Σεραφείμ Γιαννακόπουλος

Λάμπης Κουντουρόγιαννης

Νίκος Μέρμηγκας

Σπύρος Μάνεσης

Στέλιος Προβής

 

Ρεπορτάζ: Εβίτα Μακ.

 

PassPort

Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή,Πειραιάς

Τηλέφωνο:210-4296401,

Ώρα έναρξης : 21.30

Τιμή εισιτηρίων: 15 eur (με ποτό, στο bar)
120 eur η φιάλη ανά 4 άτομα, σε τραπέζι – 60 eur το μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα, σε τραπέζι

 [wzslider autoplay=”true” interval=”5000″ transition=”‘flash'” info=”true”]

 

Σχόλια