Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 οι Δίδυμοι Πύργοι της Νέας Υόρκης εκρήγνυνται σκορπίζοντας την θλίψη και τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

Δίδυμοι Πύργοι

Ήταν νωρίς το πρωί της Τρίτης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 όταν ένα Boeing 767 της εταιρείας American Airlines προσέκρουσε στο βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας άμεσα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και των εγκλωβισμό πολλών ακόμη στον ουρανοξύστη των 110 ορόφων. Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε ζωντανά από τους τηλεοπτικούς δέκτες την εκκένωση του κτιρίου, καθώς και του δίδυμου του, θεωρώντας πως επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα. Ωστόσο, 18 μόλις λεπτά πριν από την πρώτη επίθεση ένα δεύτερο Boeing 767 εμφανίστηκε στον ουρανό της Νέας Υόρκης και σύντομα κατέληξε στον δεύτερο Δίδυμο Πύργο. Η πρόσκρουση προκάλεσε τεράστια έκρηξη και συντρίμμια από τα κτίρια κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους. Ήταν πλέον γεγονός: οι ΗΠΑ δέχονταν επίθεση.

Χιλιάδες άψυχα σώματα, ανάμεσα σε συντρίμμια και σκόνη. 2.973 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους…Ανάμεσά τους και 50 Ελληνοαμερικανοί. Θρήνος παντού.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως τώρα και αποτελούν κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα από τα αποτελέσματα, ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ και συμμάχων τους, προκαλώντας ή επισπεύδοντας την εισβολή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Επίσης εκατοντάδες ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί με ή χωρίς κατηγορίες και δικαστική κάλυψη.

16 χρόνια μετά κανείς δεν ξεχνάει και κανείς δεν θέλει να θυμάται. Κάποιοι κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα ενώ άλλοι για ένα καλοστημένο σχέδιο της Αμερικής.

Ένα είναι το σίγουρο, πως στον βωμό του χρήματος και της εξουσίας θυσιάστηκαν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές.

Η Αμερική, η χώρα που “γέννησε” την δημοκρατία θύμα του ίδιου της του εαυτού.

Ένα τραγούδι από ένα μικρό κοριτσάκι που μιλάει για την απώλεια του πατέρα της εξαιτίας της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου έγινε η αφορμή ολόκληρος ο πλανήτης να δακρύσει.

Δίδυμοι Πύργοι | Επίθεση 11ης Σεπτεμβρίου 2001

Σχόλια