Γραμμένος - Δεκάξι
Ο Σπύρος Γραμμένος και η Feelgood Records εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με το νέο άλμπουμ του “Δεκάξι” που θα κυκλοφορήσει στα δισκοπωλεία την Πέμπτη 14 Απριλίου.

Στο “Δεκάξι” ο Σπύρος Γραμμένος μας παρουσιάζει 10 τραγούδια σε μουσική και στίχους του ίδιου, καθώς και τη διασκευή του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου και του Νίκου Τσιπουρλιάνου, “Ο Κόκορας (Είπα στον κόκορά μου)”. Την ενορχήστρωση του άλμπουμ υπογράφει ο ίδιος, καθώς και ο Βασίλης Λαγδάς και ο Μιχάλης Καλκάνης.

Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό μουσικά και απόλυτης αντίθεσης στιχουργικά δίσκο. Με βάση τις ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, επηρεάζεται έντονα από τον δυτικό pop και rock ήχο, ενώ δανείζεται λαϊκές και jazzy αναφορές. Μιλάει σαρκαστικά για τη σωματική υπεροχή, την αυτοδιάθεση, τους μίζερους ανθρώπους, ενώ ευαισθητοποιεί δίνοντας τη δική του φωνή σε όσους χάθηκαν φεύγοντας από μια πατρίδα, σε όσους επέλεξαν ένα καλύτερο αύριο σε μια νέα πατρίδα, στις προσωπικές απώλειες, αλλά και τους νέους ανθρώπους που ψάχνουν τρόπο να αλλάξουν αυτό τον κόσμο.

Σε αυτό το δίσκο, ο Σπύρος Γραμμένος, έχοντας περάσει τα 30, επιμένει να παραμένει ένα παιδί 16 χρονών που προσπαθεί να μεγαλώσει. Ένα παιδί που μεγαλώνοντας προσπαθεί να πολεμήσει την ασχήμια και την αδιαφορία αυτού του κόσμου με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, αλήθεια και μουσική. Με όπλο την κιθάρα του, τα λόγια του τα περιπαιχτικά, την αθωότητα της σκέψης του βρίσκει τρόπο να χαράξει τη δική του πορεία καταφέρνοντας να μη φοβάται τούτο τον κόσμο αλλά πλέον ούτε και τον ίδιο του τον εαυτό.

“Αυτός ο δίσκος ηχογραφήθηκε Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιου του 2015. Τα κομμάτια που περιέχει είναι στιγμές των τελευταίων χρόνων, καλές και άσχημες. Είμαι τυχερός που τις έζησα όλες. Και τις καλές και τις κακές. Βέβαια θα προτιμούσα να είναι όλα όμορφα και να γράφω τραγούδια για “τα μάτια σου και μόνo” αλλά δυστυχώς γράφω και απ’ τ’ άλλα.” – Σπύρος Γραμμένος

Tracklist:

 1. Τι με κοιτάς
 2. Τύπος αθλητικός
 3. Για download είμαι free feat. Ρίτα Αντωνοπούλου
 4. Λιπαρά
 5. Οι Φίλοι
 6. Δεκάξι
 7. Ο κόκορας (Είπα στον κόκορά μου)
 8. Νηστικός Δείπνος
 9. Ατύπωτα
 10. Ο Κύριος
 11. Αμυγδαλάκι

 

Σχόλια