Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Άνοδος Live StageΗ Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι από τους ανθρώπους που άπαξ και τους δεις εν δράση επάνω στην σκηνή -και φυσικά μέσα από την προσωπική της δουλειά- τότε σίγουρα, θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα για τα μέχρι τώρα μουσικά σου ακούσματα και θα κάνεις μια τερματική στροφή, ακλουθώντας την φανατικά. Η φωνή της έχει τέτοιο μέταλλο, τέτοια καθαρότητα και δυναμική που πραγματικά, ότι κι αν ερμηνεύσει το φτάνει στον υπερθετικό βαθμό. Αν μιλήσουμε δε, για την σκηνική της παρουσία, τότε θα σημειώσουμε την θηλυκότητα που συναντά τον δυναμισμό και καταλήγει  σε ένα οπτικό υπερθέαμα που θα μπορούμε να το ζούμε στο Άνοδος Live Stage για οκτώ ακόμα Σάββατα έως και την 1η Φεβρουαρίου.

Το GetGreekMusic ήταν εκεί στην πρεμιέρα της και θα σε προϊδεάσει για ό,τι έγινε.

Φτάνοντας στο μαγαζί, ο κόσμος κυριολεκτικά είχε κλείσει τον δρόμο και περίμενε με ενθουσιασμό να ανοίξουν οι πόρτες για να μπει και να απολαύσει την Ελεωνόρα. Με μια ματιά, μπορούσε κανείς εύκολα να διακρίνει ότι «δεν έπεφτε καρφίτσα» τόσο στα τραπέζια όσο και στο ασφυκτικά γεμάτο bar. Όση ώρα περιμέναμε για να ξεκινήσει το πρόγραμμα, οι μουσικοί είχαν ανέβει στην σκηνή για να κάνουν ένα τελευταίο έλεγχο και είχαν φόντο μια φωτογραφία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη όπου έπεφτε απαλά και συνάμα επιβλητικά επάνω στις καλοστημένες κουρτίνες που υπήρχαν. Άξιος συγχαρητηρίων είναι ο Μίνως Θεωχάρης, ο οποίος έχει επιμεληθεί αυτή την τόσο τακτοποιημένη και γλυκιά εικόνα που απολαμβάνουμε μαζί με την Ελεωνόρα.

Τα φώτα χαμηλώνουν και ο κόσμος ξεσπάει σε χειροκροτήματα. Μια αξιοζήλευτη εισαγωγή παίρνει την σκυτάλη και πριν προλάβουμε να ταξιδέψουμε στο άκουσμα της, η Ελεωνόρα μας τραγουδά «Έλα».  Ίσως, μόνο η ακόλουθη λέξη μπορεί να δημιουργήσει μια εικόνα για το τι έγινε… Χαμός και χειροκρότημα σαν να μην υπάρχει αύριο. Ο κόσμος την συντροφεύει τόσο στο «Έλα» όσο και στο δεύτερο κομμάτι «Μικρά Βεγγαλικά». Καθένας από μας, αφήνετε στα χέρια της Ελεωνόρας, η οποία δίνει μια έκβαση των δικών μας προσωπικών σκέψεων και συναισθημάτων μέσα από τα τραγούδια της.

Μετά από αυτό, η Ελεωνόρα μας καλησπερίζει και μας ευχαριστεί που ήμαστε μαζί της στο νέο της ξεκίνημα και μας δίνει μια εικόνα για την συνέχεια του προγράμματος, ενώ μας μαρτυρά ένα τηλεφώνημα έκπληξη το οποίο θα δεχθεί κατά την διάρκεια της βραδιάς, από την Νατάσα Θεωδορίδου. Κάπως έτσι το πρόγραμμα ξεκινά, ακούμε κομμάτια από τις προσωπικές της δουλειές όπως τον «Όμηρο», «Το μισό του εμείς», «Μετακόμιση τώρα», «Να’σαι καλά», «Τα λέμε», «Βαλς για ένα φιλί», «Η επιμονή σου» κ.α, συνεχίζουμε με κομμάτια άλλων καλλιτεχνών, που είναι είτε διασκευασμένα είτε όχι όπως «Εν λευκώ», «Εμένα με συμφέρει» «Λιναρντό» «You’re simply the best» και πολλά ακόμα.

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει μια πρωτότυπη ιδέα ή αλλιώς μια πολύ όμορφη «γέφυρα» που ενώνει καταστάσεις και κομμάτια μέσα σ’αυτή την μουσική περιπλάνηση. Κάθε φορά που ακουγόντουσαν οι πρώτες νότες από το «Μονάχα εγώ», το τηλέφωνο χτυπούσε με την εντύπωση ότι στην άλλη γραμμή θα είναι η Νατάσα Θεωδορίδου. Πριν από την Νατάσα, μας χάρισαν άφθονο γέλιο με περιχεόμενο καθημερινών στιγμών, θαυμαστές της Ελεωνόρας, αλλά και οι γονείς της, ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Ισιδώρα Σιδέρη οι οποίοι κάνανε παράπονα ότι δεν τρέφεται σωστά αλλά και για τις αρκετές μέρες που έχουν να την δουν, η manager της από την Minos Emi Κατερίνα Παπαδοπούλου, η οποία της κλείνει επιτόπου συμφωνίες για εμφανίσεις σε ραδιόφωνο και παράλληλα της «βάζει τις φωνές» γιατί δεν ερμηνεύει δικά της λαϊκά κομμάτια λέγοντας χαρακτηρίστηκα « Ελεωνόρα μου συγνώμη που μίλησα λίγο πιο έντονα, αλλά άνθρωπος είμαι και’ γω. Ο κόσμος τρελαίνεται όταν λες λαϊκά κομμάτια, πρέπει να πεις λαϊκά κομμάτια».

Ώσπου το σωστό τηλεφώνημα ήρθε. Στην άλλη γραμμή έχουμε την Νατάσα θεωδορίδου, η οποία της λέει ότι «κανονικά το μονάχα εγώ, θα έπρεπε να το έχω τραγουδήσει εγώ. Και συ καλά το λες, αλλά αν το έλεγα εγώ, καταλαβαίνεις θα ήταν καλύτερο». Ο κόσμος ξεσπάει σε χειροκροτήματα όσο η Νατάσα το ερμηνεύει και στο τέλος του τηλεφωνήματος, η Ελεωνόρα τράβηξε μια κόκκινη γραμμή γιατί, όπως και να το κάνουμε η δυναμική της φωνής της το στηρίζει και με το παραπάνω. Εκείνη την στιγμή, δεν πρέπει να υπήρχε κάποιος ο οποίος να ήταν καθιστός. Όλο το μαγαζί όρθιο συνοδευόμενο με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού τραγουδάει την κόκκινη γραμμή δια στόματος Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

Η ώρα περνά, ο κόσμος έρχεται πιο κοντά και το ίδιο κάνουν και οι μουσικοί της. Έρχονται όλοι μπροστά μαζί της και μας θυμίζουν τραγουδώντας, τι σημαίνει καλό και γνήσιο λαϊκό. Τι όμορφη εικόνα, πλέον είμαστε όλοι μια αγκαλιά. Σ’αυτή την μουσική ενότητα, ακούστηκαν κομμάτια όπως «Βάλε το κόκκινο φουστάνι», «Η σκλάβα» κ.α ενώ στο τραγούδι «μάμπο τσιφτετέλι» ο κόσμος εκπλήσσεται ευχάριστα όταν στο ομώνυμο ρεφρέν ο στίχος «μάμπο τσιφτετέλι» αντικαθιστάτε από το «Η ζωή μας θέλει Ελεωνόρα Ζουγανέλη». Χαμόγελα, χειροκροτήματα και επιφωνήματα συνοδεύουν αυτήν την αυθόρμητη αλλαγή.

Μετά από πολύ κέφι και χορό, η ώρα πλέον δεν είναι σύμμαχος μας και φτάνουμε στο τέλος της βραδιάς. Από τα ηχεία ακούγεται η εισαγωγή του «Μονάχα εγώ» και διακρίνω μια αναστάτωση στον χώρο. Ο λόγος; Τα λεγόμενα stick που άναψαν στο ρεφρέν και φώτισαν μαζί με το προσωπικό ηχόχρωμα του καθένα από μας, το τραγούδι. Έτσι φτάσαμε στο τέλος και δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε καλύτερα από το τραγούδι «Η επιμονή σου», αυτόν τον τόσο ξεσηκωτικό μπάλο που όλοι έχουμε λατρέψει.

Αν μπορούσα να συμπεριλάβω σε μια πρόταση τόσο την δική μου προσωπική οπτική και τα συναισθήματα τα οποία μου δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της βραδιάς όσο και του παρευρισκόμενου κόσμου, τότε θα χρειαστεί να επικαλεστώ τον τίτλο του άρθρου… «Η ζωή μας θέλει Ελεωνόρα Ζουγανέλη»

Ρεπορτάζ: Εβιτα Μακ

ΑΝΟΔΟΣ Live Stage

Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 23:00

Τηλ. κρατήσεων: 210 34 68 100

[wzslider interval=”5000″ transition=”‘flash'” info=”true”]

 

//

Σχόλια