Ελευθερία Αρβανιτάκη
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου μετά από μία σειρά επιτυχημένων συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, έρχονται “Δυνατά” στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, με αφορμή τη συνεργασία της με τον τραγουδοποιό, μίλησε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα “Αγορά”, για το πώς προέκυψε αυτή η συνύπαρξή τους επί σκηνής προϊδεάζοντας μας για το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουμε στη συναυλία, αλλά και για το μυστικό της επιτυχίας ενός τραγουδιού.

Συγκεκριμένα, για τη συνεργασία της με τον Νίκο Πορτοκάλογλου δήλωσε:
“Είναι μία συνεργασία που έγινε με κέφι, με εμπιστοσύνη, με ιδέες, εναρμονίζοντας την διαφορετικότητά μας και ταυτόχρονα τονίζοντάς την. Με τον Νίκο έχουμε πολλά κοινά. Ξεκινήσαμε και οι δύο από γκρουπ, με πολλές κοινές μουσικές αναφορές, τις οποίες καταλάβαμε όταν βρεθήκαμε από κοντά. Ο  Νίκος με τους «Φατμέ» κι εγώ με την «Οπισθοδρομική κομπανία». Κι όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσαμε ο ένας τον άλλον. Αλλαγές στον ήχο, αλλαγές στον στίχο, συνεργασίες μη αναμενόμενες. Είναι στοιχεία γοητευτικά για έναν καλλιτέχνη και χαιρόμουν πάντα να το διαπιστώνω στον Νίκο.  Είναι από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς που έχουμε και για μένα η στιχουργική του δεινότητα, απλή και ταυτόχρονα δυνατή,  είναι η μεγάλη του δύναμη. Συνεργαστήκαμε με τον Νίκο στο άλμπουμ του για την ταινία «Μπραζιλέρο» και με αφορμή το τραγούδι «Καταστροφή κι ελπίδα» στο τελευταίο άλμπουμ μου «9+1 ιστορίες» αποφασίσαμε να παίξουμε παρέα, κάτι που το συζητάγαμε καιρό.”

Και τι θα παρακολουθήσει το κοινό στη συναυλία τους στο Βεάκειο;
“Ιστορίες… του Νίκου, δικές μου, ιστορίες άλλων καλλιτεχνών… Ένα πρόγραμμα είναι πάντα το ξεδίπλωμα ενός σεναρίου που κέντρο του έχει το συναίσθημα και που το οδηγεί η εναλλαγή των τραγουδιών, ανάλογα με τον στίχο, τον ρυθμό, το ύφος κάθε τραγουδιού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  φτιάξαμε με τον Νίκο και την Λήδα Ρουμάνη, δουλεύοντας μαζί τρεις μήνες.”

Ενώ, αποκάλυψε ποιο είναι το μαγικό συστατικό για να είναι ένα τραγούδι επιτυχημένο, η ερμηνεία, η ψυχή, οι στίχοι ή η μελωδία;
“Όλα και τίποτα. Υπάρχει μόνο η μαγεία. Υπάρχει μόνο αυτή η μαγική κλωστή που το ενώνει με το κοινό και δεν ξέρεις γιατί δημιουργήθηκε, πότε ή πως. Η μαγεία της ψυχής, η μαγεία της ύψιστης αυτής τέχνης. Του τραγουδιού. Ευλογημένοι όσοι είμαστε στη σκέπη της.”

Αν θέλετε να βρεθείτε κι εσείς στη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Σχόλια