Ο αγαπημένος σε όλους τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής, έχει σήμερα τα γενέθλια του και το GetGreekMusic δεν θα μπορούσε παρά να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα με τις μεγάλες επιτυχίες και τα τραγούδια του που αγαπήθηκαν πολύ.

Χρόνια Πολλά Λευτέρη Πανταζή

Πολλές στιγμές διασκέδασης και κεφιού έχουν συνδυαστεί με τις επιτυχίες του Λευτέρη Πανταζή, τραγούδια που έχουμε τραγουδήσει και έχουμε χορέψει μέχρι τελικής πτώσης. Ο Λευτέρης Πανταζής άλλωστε ξέρει πως να μεταδίδει το κέφι και την καλή διάθεση αφού είναι πάντα χαμογελαστός και πολύ προσεγγίσιμος από τον κόσμο.

O Λευτέρης Πανταζής, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Λευτέρης Παγκοζίδης, είναι τραγουδιστής και θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, με 27 προσωπικούς δίσκους και 13 συλλογικούς. Από αυτούς 30 έγιναν πλατινένιοι ενώ και οι 40 έχουν γίνει χρυσοί. Το σύνολο των πωλήσεων δίσκων και cd φτάνει γύρω στα 4.000.000.

Λευτέρης Πανταζής

Γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου στο Ουζμπεκιστάν (πρώην Σοβιετική Ένωση) από γονείς της Ελληνικής ποντιακής κοινότητας της ΕΣΣΔ. Λίγα χρόνια μετά ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας όπου, καθώς τα χρόνια ήταν δύσκολα, δούλευε από μικρός σαν λούστρος, ωστόσο το τραγούδι ήταν πάντα η μεγάλη αγάπη του. Είχε μεγαλώσει με τους ήχους της Ελληνικής μουσικής και τραγουδούσε από παιδάκι. Έτσι σύντομα έβαλε στόχο να γίνει γνωστός τραγουδιστής, κι όταν, αργότερα, τα κατάφερε, δε δίσταζε να μιλάει πολύ συχνά για την καταγωγή του και για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε. Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1975-76 και άρχισε σιγά-σιγά να τραγουδάει στις πίστες, μαζί με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού.

Το 1979 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο που περιείχε, μεταξύ άλλων, το τραγούδι “Παράνομος κι αν είναι ο δεσμός μας“, που το τραγουδούν ακόμα και σήμερα και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες σε εμφανίσεις τους και συναυλίες. Η επιτυχία ήρθε πολύ σύντομα και -από τις αρχές της δεκαετίας του 80- έγινε γνωστό όνομα στο Ελληνικό πεντάγραμμο. Τα τραγούδια του γίνονταν μεγάλες επιτυχίες και παίζονταν συνεχώς στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της εποχής, ενώ συχνά έκανε και τηλεοπτικές εμφανίσεις. Επίσης έπαιξε και σε λίγες ταινίες. Το τέλος της δεκαετίας του 80 τον βρήκε να είναι ένα από τα εμπορικότερα ονόματα στο χώρο. Σ’ αυτή τη δεκαετία καθιέρωσε και το παρατσούκλι ΛΕ.ΠΑ. από τα αρχικά του ονόματός του.

Χρόνια Πολλά Λευτέρη Πανταζή

Η δεκαετία του 90 ήταν εξίσου-και ίσως περισσότερο- πετυχημένη για τον Λευτέρη Πανταζή. Το τραγούδι που ξεχώρισε σε αυτή τη δεκαετία ήταν το “ωραιότερο πλάσμα του κόσμου” το 1994, που θεωρείται και αυτό ένα κλασσικό τραγούδι, που ακούγεται μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή τη δεκαετία (και μετά τη μεγάλη επιτυχία του “ταραχή”) χτίστηκε το νυχτερινό κέντρο “Διογένης“, ακριβώς λόγω της μεγάλης επιτυχίας της “ταραχής”. Το κέντρο αυτό ήταν από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα που έχουν γίνει και λειτουργεί ακόμα και σήμερα. Εκείνη την εποχή όλοι έλεγαν ότι ο “Διογένης” δημιουργήθηκε διότι ο κόσμος που ήθελε να δει το πρόγραμμα του Πανταζή ήταν τόσο πολύς, που δεν χωρούσε στα μέχρι τότε υπάρχοντα μαγαζιά.

Σε αυτή τη δεκαετία επιβεβαιώθηκε ότι ο Πανταζής εκτός από δημοφιλής τραγουδιστής, είναι και ένας έξυπνος επιχειρηματίας. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του σε πολλές συνεντεύξεις, ότι στα κέντρα που τραγουδάει έχει πάντα λόγο και για τη γενικότερη λειτουργία και για όλο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πως οι επιχειρηματίες και οι συνάδελφοι του, τον εμπιστεύονται χωρίς αντίρρηση, καθώς βγαίνουν κερδισμένοι. Έχει πει επίσης πως ήταν ο πρώτος που έπαιρνε μερίδιο ακόμα και από τις πωλήσεις των λουλουδιών στα κέντρα όπου εμφανιζόταν.

Στη δεκαετία του 2000, ο Λευτέρης Πανταζής παραμένει στην πρώτη γραμμή των δημοφιλών Ελλήνων τραγουδιστών,μάλιστα το 2000 έκανε δυναμική είσοδο με το τραγούδι “Φιλάκια” που ήταν διασκευή ενός Τούρκικού τραγουδιού του τραγουδιστή Tarkan,και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Επίσης το 2004 διασκεύασε με επιτυχία το Βραζιλιάνικο τραγούδι “Tsoutsouka“.

Αυτό το διάστημα προετοιμάζει τον νέο του δίσκο από την Heaven Music ενώ πλέον ταξιδεύει σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού κάνοντας μοναδικές εμφανίσεις!

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Λευτέρη Πανταζή:

Μαγικά χαλιά – Λευτέρης Πανταζής

Έβδομο Ουρανό – Λευτέρης Πανταζής

Έχω Τρελάνει Το Θεό –  Λευτέρης Πανταζής

Κορμί θανατηφόρο – Λευτέρης Πανταζής

Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου – Λευτέρης Πανταζής

 Ο παπαγάλος – Λευτέρης Πανταζής

Χρόνια Πολλά Λευτέρη Πανταζή, γεμάτα δημιουργία!

Σχόλια