Μαρινέλλα - Βέμπο - Η Συνάντιση - Θέατρο BadmintonΤο Μαρινέλλα Βέμπο είναι ένα ελληνικό μιούζικαλ πάνω στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Η Μαρινέλλα, συναντά επί σκηνής μια γυναίκα θρύλο, που υπήρξε πρότυπο και έμπνευσή της σε ολόκληρη την καλλιτεχνική της πορεία. Η παράσταση ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, που σημάδεψε η παρουσία της σπουδαίας τραγουδίστριας και θεατρίνας Σοφίας Βέμπο. Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή της Βέμπο και η Μαρινέλλα αγκαλιάζει μέσα από το σήμερα το χθες και ξαναδίνει φωνή και ζωή στον κόσμο της «τραγουδίστριας της νίκης».

Η παράσταση μοιράζεται μεταξύ κωμωδίας και δράματος, μεταξύ «είναι και φαίνεσθαι», πρόζας και μελωδίας, ρεαλισμού και μυθοπλασίας. Η Βέμπο με την ισχυρή της προσωπικότητα ταυτίστηκε με την Ελλάδα και την ιστορία της. Πρωτοστάτησε σε αγώνες, σε ανατροπές, σε μικρές και μεγάλες επαναστάσεις. Η κοντράλτο φωνή της άλλαξε το μουσικό κατεστημένο και η δυναμική της προσωπικότητα έστησε νέους κόσμους.

Δίπλα στη Μαρινέλλα – Βέμπο, ο Τραϊφόρος του Χρήστου Στέργιογλου, ένας παλιός επιθεωρησιακός θεατρίνος, ο Παυλάρας, του Αντώνη Λουδάρου κι ένα καστ 50 ηθοποιών και τραγουδιστών, βοηθούν να ξεδιπλωθεί όλο το κουβάρι μιας σύνθετης προσωπικότητας, μιας δύσκολης εποχής και ενός μουσικού θησαυρού, που ακόμα περνά στα στόματά μας σαν παρακαταθήκη. Ενός θησαυρού που δεν πρέπει να χαθεί.

Κείμενο – σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός

Έρευνα – Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιαβας

Ενορχηστρόσεις – Διεύθυνση ορχήστρας: Χάρης Ανδρεάδης

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκω

Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ

Θέατρο Badminton

Άλσος Στρατού, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή

Τηλέφωνο:  210 88 40 600

Έναρξη Παραστάσεων: Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ημέρες & ώρες Παραστάσεων: Πεμ, Παρ, Σαβ στις 20:30 – Τετ, Κυρ στις 19:00

Τιμή εισιτηρίων:  Α’ ζώνη: 45 ευρώ / Β’ ζώνη: 35 ευρώ / Γ’ ζώνη: 30 ευρώ / Δ’ ζώνη: 25 ευρώ / Ε’ ζώνη: 15 ευρώ,  10 ευρώ (φοιτητικό)

 

Σχόλια