Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται πρώτη η Κύπρος στα στοιχήματα για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Αναστάτωσε η Φουρέιρα στην δεύτερη πρόβα της

Η Ελένη Φουρέιρα με το “Fuego” έχει μαγέψει όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα οι στοιχηματικές εταιρίες να της δίνουν την 1η θέση τόσο στον Ημιτελικό της όσο και τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Έχουμε δει στο παρελθόν αρκετές φορές την Κύπρο να φιγουράρει σαν φαβορί αλλά τελικά να μην καταφέρνει να φτάσει στην νίκη.

Πάμε να θυμηθούμε:

Πρώτη η Κύπρος στα στοιχήματα | Οι φορές που έφτασε κοντά στο βραβείο

1982

Το 1982 την Κύπρο εκπροσωπεί η Άννα Βίσση με το τραγούδι “Μόνο η αγάπη“. Είχε σημαντικές προοπτικές για το βραβείο αλλά τελικά περιορίστηκε στην 5η θέση με 85 βαθμούς.

1987

Η Αλέξια με το “‘Άσπρο Μαύρο” δίνει μια άλλη νότα στην Eurovision. Πολλοί μιλούσαν για νίκη αλλά τελικά ήρθε η 7η θέση με 80 βαθμούς.

1997

Δέκα χρόνια μετά η Κύπρος αποτελεί ξανά απειλή για την νίκη. Η Χαρά και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου με το τραγούδι “Μάνα Μου” κερδίζουν τελικά την 5η θέση με 98 βαθμούς.

2002

Το 2002 οι One μας τραγουδάνε “Gimme” και ταρακουνούν όλη την Ευρώπη. Πολλοί μίλησαν για τους νικητές της βραδιάς, ωστόσο πήραν την 6η θέση με 85 βαθμούς.

2004

Μπορεί να μην ξεκίνησε δυναμικά, στην πορεία όμως αποτέλεσε τεράστιο φαβορί για την νίκη. Ο λόγος για την μικρή Barbra Streisand της Κύπρου (όπως την χαρακτήρισαν) Lisa Andreas με το τραγούδι “Stronger every minute“. Η Lisa κέρδισε την 5η θέση με 170 βαθμούς. Αυτή είναι στατιστικά η καλύτερη συμμετοχή της Κύπρου μέχρι σήμερα.

2007

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς με το “Comme ci Comme ca” φιγούραραν στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων. Το σοκ ήταν τεράστιο όταν όχι απλά δεν κέρδισαν, αλλά αποκλείστηκαν και από τον τελικό καταλαμβάνοντας την 15η θέση στον Ημιτελικό με 65 βαθμούς.

2012

Τελευταία φορά που η Κύπρος ήταν φαβορί για την νίκη ήταν το μακρινό 2012 με την Ήβη Αδάμου και το “La La Love“. Παρά τις μεγάλες αξιώσεις που είχαν οι Κύπριοι κατέληξαν στην 16η θέση με 65 βαθμούς.

2018

Φέτος ο πήχης έχει ανέβει πολύ. Η Κύπρος είναι πρώτη στα στοιχήματα και υπάρχουν ελπίδες. Λέτε φέτος να τα καταφέρει; Καλή επιτυχία όπως και να έχει!

Σχόλια