Το αστέρι του Νίκου Οικονομόπουλου συνεχίζει να μας απασχολεί και να μας προσφέρει σπουδαίες μουσικές στιγμές.

Ποιος στίχος του Νίκου Οικονομόπουλου σου ταιριάζει

Ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι ένας από τους πιο διάσημους Έλληνες τραγουδιστές, ένας γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης της νέας γενιάς. Πού έκανε όμως τα πρώτα του βήματα και πώς έφτασε στο απόγειο της καριέρας του;

Σε μία εποχή που οι γνήσιοι λαϊκοί τραγουδιστές τείνουν να εξαφανιστούν, ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι ο άνθρωπος μας. Πολλά τραγούδια του έγιναν «ύμνοι» και το κοινό ταυτίζεται απόλυτα με τους στίχους που έχει ερμηνεύσει.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιουνίου του 1984 και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα. Του άρεσε το ποδόσφαιρο, και αν και ξεκίνησε από μικρός να κάνει διάφορες δουλειές για να επιβιώσει, η μεγάλη του αγάπη ήταν το τραγούδι.

Άρχισε να κάνει δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα σε διάφορα μαγαζιά ανά την Πελοπόννησο, ενώ είχε σχηματίσει και μία μπάντα με τους φίλους του, με το όνομα “Out of control”. Όλα αυτά μέχρι που δήλωσε συμμετοχή στο μουσικό reality “Dream Show – The music” το 2006. Μία επιλογή που του άλλαξε τη ζωή.

Συναρπάζοντας κοινό και κριτές, κατέκτησε την πρώτη θέση στο show, αφού άπαντες υποκλίθηκαν στο ταλέντο του και τη μοναδική λαϊκή χροιά του. Αμέσως υπέγραψε και το πρώτο του συμβόλαιο με τη Sony music και ξεκίνησε τις live εμφανίσεις του σε διάφορα μουσικά κέντρα (Fix, Fever, Θέα κλπ.) δίπλα σε σπουδαία ονόματα, όπως ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Σταμάτης Γονίδης και ο Γιάννης Πάριος.

Πολύ γρήγορα έφτασε να γίνει πρώτο όνομα στις νυχτερινές πίστες και άρχισε να βγάζει τον ένα δίσκο μετά τον άλλον. Ο Νίκος Οικονομόπουλος ξεκίνησε να κάνει θυελλώδεις επιτυχίες, τις οποίες συνεχίζει έως σήμερα χάρη στο πηγαίο ταλέντο του, τη φωνή του και τη σπάνια επικοινωνία που έχει χτίσει με το κοινό του.

Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους στιχουργούς όπως η Ελένη Γιαννατσούλια, ο Σπύρος Γιατράς και ο Φώντας Θεοδώρου, ενώ μουσική έχουν γράψει γι’ αυτόν ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Χρήστος Δάντης, ο Πάνος Καπίρης και πολλοί άλλοι.

Με την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, μας έχει δώσει «χίλιους λόγους» για να τον ακολουθούμε σε κάθε του βήμα και κρατάμε τα τραγούδια του για συντροφιά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής που μας καθηλώνει με τις ερμηνείες του, όπως άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες του λαϊκού.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που στην αρχή της καριέρας του είχε πολλές φορές συγκριθεί η φωνή του με τον Σταμάτη Γονίδη, με τον οποίο πολύ σύντομα συνεργάστηκε στο Fix. Εκεί είχε την ευκαιρία να αναδείξει το δικό του μοναδικό στυλ και να κερδίσει την δική του θέση στις καρδιές του κόσμου.

Ταυτόχρονα ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι ένας άνθρωπος πολύ διακριτικός, ο οποίος ποτέ δεν επιχειρεί να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν προκαλεί, και κρατάει την προσωπική ζωή του μακριά από τα βλέμματα, χωρίς παράλληλα να κρύβεται. Η σχέση του με το μοντέλο – παρουσιάστρια, Ευαγγελία Αραβανή, βγήκε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας εντελώς φυσικά και καθόλου επιτηδευμένα, αφού και στους δυο αρέσει η ηρεμία στις προσωπικές τους στιγμές. Ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι «αυτό το αστέρι»…

Το αστέρι του Νίκου Οικονομόπουλου

Δισκογραφία

2007: Μάτια μου (cd single)
2007: Πρώτη αγάπη
2008: Και μη γυρίζεις (maxi single)
2008: “Άκουσα…”
2009: “Κατάθεση Ψυχής”
2010: “Δώρο για σένα”
2011: “Θα είμαι εδώ”
2012: “Εννοείται”
2013: “Ειλικρινά”
2014: ”Για χίλιους λόγους”
2015: Ένα μικρόφωνο κι εγώ
2017: 10

Σχόλια