«Σε ποιον να πω το σ” αγαπώ» θα τραγουδούν από αυτή την εβδομάδα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Δήμητρα Γαλάνη. Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη μιλώντας για τα νέα του σχέδια, αλλά και τα όσα έχει περάσει στο παρελθόν.

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Το τρίτο τραγούδι από τη συνεργασία του συνθέτη και ερμηνευτή με τη Λίνα Νικολακοπούλου κυκλοφορεί ενώ έπεται CD με ακόμη περισσότερες «μουσικές ιστορίες», πάντα με τη Νικολακοπούλου να βάζει τα λόγια και τον Χατζηγιάννη τις νότες. «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή για εμένα» λέει ο ίδιος στην εφημερίδα Βήμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τη Γαλάνη, με την οποία τον συνδέει φιλία χρόνων. «Ξαναβρισκόμαστε έπειτα από χρόνια σε ένα τραγούδι ονειρικό, κάτι σαν “νυχτερινό”. Δεν ήταν προγραμματισμένο, συναντηθήκαμε τυχαία, τη φαντάστηκα να το τραγουδάει και της το πρότεινα». Δοκιμασμένη είναι και η δημιουργική φιλία του με τη Νικολακοπούλου, της οποίας «οι στίχοι βγαίνουν ενίοτε πάνω από τη μουσική, αυτή είναι εξάλλου η δύναμη του λόγου. Οσο και αν μελωδία και στίχος θεωρούνται ισότιμα, στη χώρα μας, με τους σημαντικούς στιχουργούς, ο στίχος έχει τον πρώτο λόγο. Προσπάθησα να υποστηρίξω όσο καλύτερα μπορούσα τους στίχους της Λίνας. Να αποστασιοποιηθώ από όσα έχω κάνει και να εργαστώ σαν να ήταν η πρώτη φορά».

Αποποιούμενος, ας πούμε, το ποπ παρελθόν σας;

Είμαι ποπ τραγουδιστής με την ευρύτερη έννοια της ποπ, όπως τη μάθαμε μικροί, όπως μεγαλώσαμε ακούγοντάς την.
Δηλαδή; Τι είναι για εσάς η ποπ;

Ένα ρεύμα παγκόσμιο που εμπεριέχεται σε όλα τα είδη μουσικής. Κάτι που το αισθάνεσαι, το κατανοείς, το αγγίζεις. Ποπ για εμένα είναι η καθημερινή ομορφιά, το υπέρτατο ωραίο, αυτό που μπορούν να το καταλάβουν και να το προσεγγίσουν όλοι οι άνθρωποι. Κάτι φωτεινό. Κάτι… casual που όμως δεν στερείται βαρύτητας.

Στην Ελλάδα την έχουμε ίσως παρεξηγήσει; Θεωρείται το light είδος που ακούν οι νέοι, ως τη στιγμή που μεγαλώνουν.

Σε μεγάλο βαθμό την έχουμε συνδυάσει με μια αισθητική που μπορεί και να μην ήταν η καλύτερη. Από την άλλη, είμαστε η χώρα του λαϊκού τραγουδιού, το οποίο γιγαντώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση με εμβληματικές συνθέσεις. Βαθιά επηρεασμένοι από αυτό, ό,τι ανοιγόταν στη σύγχρονη εποχή το αντιμετωπίζαμε με καχυποψία.

Την αντιμετωπίσατε και εσείς αυτή την καχυποψία;

Αντιμετώπισα μεγάλη αγάπη και αρκετά μεγάλη καχυποψία. Και τα δύο σε πληθωρικές δόσεις.

Από την αρχή της καριέρας σας;

Η αγάπη ήρθε αμέσως. Εφτασα στην Αθήνα στα μέσα Σεπτέμβρη του “98, είχα μόλις απολυθεί από τον στρατό, και στα τέλη Σεπτεμβρίου ηχογράφησα το “Αγγιγμα ψυχής”, το τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου που ακουγόταν στην ομώνυμη σειρά του ΑΝΤ1. Η σειρά άρχισε να προβάλλεται τον Οκτώβριο και έγινε αμέσως επιτυχία. Δεν το περίμενα. Καλά-καλά δεν είχα εγκατασταθεί ακόμη.

Σχόλια