konstantinos frantzis

Λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα στο VOX στις 14 Νοεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Φραντζής μίλησε στο GetGreekMusic και στο Γιάννη Αμανατίδη.

Απομαγνητοφώνηση: Έλενα Ζάχρα Μπουί

Φέτος ξεκινάς εμφανίσεις μαζί με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τη Στέλλα Καλλή, το Νικηφόρο, τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη αλλά και τον Παντελή Καναράκη. Πώς είναι αυτή η συνεργασία;

Κοίταξε. Το Νικηφόρο τον ήξερα από πριν η αλήθεια είναι. Ήξερα το ότι είναι πολύ κομπλέ άτομο, πολύ καλός τραγουδιστής, πολύ ωραία τραγούδια κλπ. Τη Νατάσα Θεοδωρίδου δεν την ήξερα προσωπικά. Απ’την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, ένιωσα κάτι πολύ θετικό, γιατί κι εγώ αντιλαμβάνομαι γενικά ενέργειες κι ασχολούμαι με ενεργειακές ιστορίες. Κι ένιωσα κάτι πολύ θετικό από πλευράς της και ακόμα, τώρα δηλαδή που έχω περάσει κάποιες μέρες μαζί της, βλέπω ότι είναι τρομερό άτομο, πραγματικά. Ότι έχει διάθεση να βοηθήσει κι όχι απλά έχει διάθεση, το κάνει.

Δηλαδή δίνει χώρο η Νατάσα;

Πολύ. Πάρα πολύ. Άμα δεις και το πρόγραμμα, άμα έρθεις και στην πρεμιέρα, θα καταλάβεις ότι έχει δώσει πάρα πολύ χώρο σε εμάς. Χωρίς να σκεφτεί ότι «Α εγώ που θα φανώ περισσότερο». Δεν το έχει κι ανάγκη θα μου πεις, είναι η Νατάσα Θεοδωρίδου. Αλλά κάποια άλλη θα μπορούσε να το κάνει, ή κάποιος άλλος. Έχει φερθεί πάρα πολύ καλά. Η Στέλλα είναι πολύ γλυκειά κοπέλα. Πολύ καλή φωνή. Ο Παναγιώτης πάρα πολύ καλός. Όλοι. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν είναι καλός εδώ.

Ήσουν και πέρυσι σε μεγάλο σχήμα. Και φέτος σε αντίστοιχο. Μόνο που φέτος θα κάνεις και Κυριακές μεσημέρι- απόγευμα. Αυτό πώς σου φαίνεται;

Κοίταξε, ο καπετάνιος είναι η Νατάσα Θεοδωρίδου, οπότε δε φοβάμαι.

Σε είδαμε και πρόσφατα στο σήριαλ «Μάνα εξ Ουρανού». Τι συνέβη και δεν προχώρησε αυτή η δουλειά;

Ενώ ήταν μια πάρα πολύ καλή σειρά, και καλογραμμένη και η εξέλιξή της ήταν πάρα πολύ καλή, δεν πληρωθήκαμε όπως έπρεπε να πληρωθούμε. Όπως ξέρετε ότι συμβαίνει γενικότερα στην τηλεόραση. Κι είναι πάρα πολύ δυσάρεστο γιατί υπάρχει πάρα πολλή διάθεση απ’τους σεναριογράφους, από ηθοποιούς να βγάλουν κάτι πολύ όμορφο και δεν τους αφήνουνε. Δηλαδή ξεκινήσαμε με πολλή όρεξη και στο τέλος φύγαμε με το κεφάλι κάτω και απογοητευμένοι. Ακόμα μας χρωστάνε λεφτά, αλλά δεν τα έχουμε πάρει. Ωστόσο, εμένα, δεν μπορώ να πω ότι δε με βοήθησε η σειρά. Με βοήθησε πάρα πολύ στη δουλειά μου. Πάντα, βέβαια, αυτό που γούσταρα από μικρός κι ακόμα, και αυτό θα συνεχίσω να κάνω είναι η μουσική και το τραγούδι. Από τα δεκαέξι μου τραγουδάω και παίζω μουσική. Η υποκριτική είναι κάτι που προέκυψε πιο μετά. Ωστόσο μου άρεσε πάρα πολύ σαν εμπειρία και με βοήθησε πολύ.

Σε ό,τι αφορά το τραγούδι, εσύ που είσαι νέος, πώς ψάχνεσαι με τη μουσική; Με παραγωγές, με ακούσματα; Τι είναι αυτό που κάνεις για να γράψεις μουσική; Για να ανοίγεις τους ορίζοντες σου γενικά.

Κοίταξε, γενικά με το youtube πλέον οι ορίζοντες έχουν γίνει χαοτικοί. Μπορείς να πάρεις χιλιάδες ακούσματα. Βέβαια τα ελληνικά πρότυπα είναι πολύ συγκεκριμένα. Όσο και να επηρεαστείς από ξένες επιρροές δε νομίζω ότι βοηθάει κι ιδιαίτερα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο που πουλάει στην Ελλάδα και οι περισσότεροι αυτό ακολουθούμε, θέλουμε – δε θέλουμε.

Πέρυσι είχες ένα σινγκλ , το «Τέλος και αρχή». Και είχες και μία εμφάνιση πολύ ωραία στο Madwalk. Φέτος τι θα έχουμε; 

Να είναι καλά η Panik Records, η αγαπημένη εταιρεία που από τη στιγμή που μπήκα εκεί, έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα. Έχουμε βελτιωθεί πολύ. Στο καλύτερο βέβαια. Η συνεργασία η επόμενη, το επόμενο τραγούδι δηλαδή που κυκλοφορώ είναι από τις Μέλισσες, που θαυμάζω και γουστάρω πάρα πολύ. Και σαν παιδιά και σαν μπάντα. Και το τραγούδι, δηλαδή, που θα βγάλω μ’αρέσει πάρα πολύ. Και σε συνδυασμό με αυτή την εταιρεία, αυτό το τραγούδι, αυτή τη μπάντα από πίσω, νομίζω ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα φέτος.

Σε λίγα χρόνια πώς θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου;

Ζω πολύ έντονα το τώρα εγώ. Πολύ έντονα τη στιγμή. Οπότε δεν σκέφτομαι πάρα πολύ πώς θα είμαι σε μερικά χρόνια.

Άρα αντίστοιχα δεν σκέφτεσαι και το παρελθόν;

Αντίστοιχα δεν σκέφτομαι και το παρελθόν και δε μετανιώνω κιόλας για πράγματα που έχω κάνει.

vox afisa

VOX
Ιερά Οδός 16
Τηλ. Κρατήσεων: 2103411000

Ημέρες Λειτουργίας: Σάββατο βράδυ – Κυριακή μεσημέρι

Σχόλια