Καίτη Γαρμπή – Αφιέρωμα

Καίτη Γαρμπή 28 ντουέτα

Ανάμεσα στις αγαπημένες τραγουδίστριες της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας βρίσκεται σίγουρα η Καίτη Γαρμπή. Έχει αυτό το “Κάτι” , όπως και να το κάνουμε. Είναι από τις τραγουδίστριες  που έχει κάνει τις καλύτερες συνεργασίες με εξίσου μεγάλα ονόματα, όπως με τον Αντώνη Ρέμο,την Νατάσα Θεοδωρίδου και την Άννα Βίσση

Η επαγγελματική επαφή της με το τραγούδι ξεκίνησε ήδη από την εφηβική της ηλικία. Μαζί με την αδερφή της, Λιάνα, τραγουδούσαν ως «Αδελφές Γαρμπή». Αργότερα η αδερφή της αποφάσισε να παντρευτεί και να εγκαταλείψει το τραγούδι.Έτσι η Καίτη Γαρμπή συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία μόνη της.

Το ενδιαφέρον των μουσικών παραγωγών της CBS Record  μαγνήτισε η Καίτη Γαρμπή όταν τραγούδησε την διασκευή του “St. Tropez twist” το «Στο Σαν Τροπέ» το 1987.

Κάπως έτσι υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική και το 1989 κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά “Πρόβα“. Το 1990 κυκλοφόρησε νέο δίσκο με τίτλο “Γυαλιά Καρφιά” ενώ το 1991, το “Ένταλμα συλλήψεως “.

Το 1992 η Καίτη Γαρμπή βρίσκεται στην κορυφή. Ο δίσκος που κυκλοφόρησε με τίτλο “Του Φεγγαριού Αναπνοές” έγινε χρυσός. Παρά τις αμφιβολίες της Καίτης Γαρμπής να ερμηνεύσει “Πες το μ’ ένα φιλί“, εκείνο έγινε σουξέ.

Το 1993 η Καίτη Γαρμπή παέι στην Eurovision, κατακτώντας την 9η θέση για την Ελλάδα με το τραγούδι «Ελλάδα χώρα του φωτός». Λίγο μετά την Eurovision , κυκλοφορεί νέο δίσκο που γνωρίζει αμέσως επιτυχία.Ο “Ως τον παράδεισο” γίνεται χρυσός.

Ο δίσκος “Ατόφιο Χρυσάφι” που κυκλοφόρησε το 1994 γίνεται πλατινένιος και εκτοξέυει στα ύψη την Καίτη. «Ξυπόλυτη χορεύω» και «Μη με συγκρίνεις» ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το κοινό.

Με τον επόμενο δίσκο “Αρχίζω Πόλεμο“, το 1996, η Καίτη Γαρμπή ανήκει στα πρώτα ονόματα. Τα τραγούδια «Θα μελαγχολήσω» και «Χαμένα» που περιέχονται στον δίσκο την απογείωσαν.

Η ανοδική πορεία για την Καίτη Γαρμπή συνεχίστηκε έτσι και τα επόμενα χρόνια. Το 1997 με το “Ευαισθησίες“, το 1998 με το “Χριστούγεννα με την Καίτη ” και το 1999 με το “Δώρο Θεού“.

Ο επόμενος δίσκος που κυκλοφόρησε είναι και ένας από τους πιο λατρεμένους δίσκους του γυναικείου φύλου. “Το Κάτι” έγινε τέσσερις φορές πλατινένιος και περιλάμβανε τραγούδια όπως το “Το Κάτι“,«Το λάθος μου» και το «Επιτέλους».

Το 2000 κυκλοφόρησε ένα cd single “Τι Θέλουνε Τα Μάτια Σου”  ενώ την ίδια περίοδο κάνει το γνωστό ντουέτο με την Άννα ΒίσσηΚαλύτερα οι δυό μας“.

Το 2001 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Απλά τα πράγματα” ο οποίος έγινε πλατινένιος . Ανάμεσα σε άλλα τραγούδια ιδιαίτερα ξεχώρισε το «Bιάστηκα».

Το 2003 ο δίσκος ” Έμμονες ιδέες” έγινε χρυσός. Το τραγούδι «Εσένα μόνο» έγινε τεράστια επιτυχία.

Το 2005 η νέα δισκογραφική δουλειά της Καίτης Γαρμπής κυκλοφόρησε με τίτλο “Έχω στα μάτια ουρανό“. Ξεχώρισαν αμέσως τα τραγούδια  «Άκουσε αγόρι μου», «Το ναρκωτικό μου», «Έχω στα μάτια ουρανό» και «Spaciba baby».

Το cd  “Πως αλλάζει ο καιρός” κυκλοφόρησε το 2006.Το 2007  υποδίεται μία από τις “Επτά θανάσιμες πεθερές” ενώ την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε cd  “18 Χρόνια Live“.

To 2008 η Καίτη Γαρμπή κάνει ένα δυναμικό come back με νέο δίσκο “Καινούργια Εγώ“.

Το 2011 κυκλοφόρησε το “Παζλ“. Παρά τις καλές κριτικές δε γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία.

Το 2013 η Καίτη ξαναβρίσκεται στα ύψη. Κυκλοφόρησε ένα διπλό album με τίτλο “Από καρδιάς “, ένα album με τίτλο “‘Buona Vita” και ένα ακόμη album το οποίο έγινε πλατινένιο με τίτλο “Περίεργες μέρες“.

Η Καίτη Γαρμπή ήταν είναι και θα είναι η Καίτη που αγαπάμε!

 

Σχόλια