Οι ΠΛΕΓΜΑ στο ΚΡΕΜΛΙΝΟ

ΠΛΕΓΜΑ

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου,  η καλλιτεχνική κολεκτίβα «ΠΛΕΓΜΑ» θα δώσει την τελευταία της μουσικοθεατρική παράσταση  «Ως την άκρη της κλωστής», σε σκηνοθεσία της θεατρικής ομάδας  «Ιδέα» στο ΚΡΕΜΛΙΝΟ.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα «Ως την άκρη της κλωστής» του Παντελή Κυραμαργιού, το οποίο έχει δημοσιευτεί από τον εκδοτικό οίκο Έναστρον.

«Ως την άκρη της κλωστής» είναι  και ο τίτλος του πρώτου ολοκληρωμένου album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας «ΠΛΕΓΜΑ» , το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Platinum.

Πρόκειται για μία σουρεαλιστική ιστορία ενός ζωγράφου , του Παύλου ο οποίος αμφιταλαντεύεται σε δύο κόσμους της πραγματικότητας . Ανάμεσα  στην  αληθινή ζωή και του ονείρου, της υπερβατικότητας. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα.

«Αν αναλογιστώ τις ώρες που έχω χαρίσει στην αδράνεια μπορεί και να τρελαθώ. Αν δεν είμαι ήδη τρελός… Θα μπορούσα να έχω ζήσει άλλη μια ζωή. Θα είχα ανακαλύψει όνειρα και θα αφιέρωνα τα χαμένα δευτερόλεπτα στο κυνήγι τους. Όμως σε αυτή την πόλη δε γεννιούνται όνειρα. Μόνο σου επιβάλλονται. Και ύστερα το γκρίζο χρώμα σου τα κλέβει λίγο πριν τα κάνεις δικά σου. Αυτός ο χειμώνας σε διαπερνά όσο καλά κι αν έχεις ντυθεί και παγώνει κάθε κύτταρό σου, διαλύει κάθε ψήγμα θέλησης.»

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ομάδα «Ιδέα» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Γιώργο Κισσανδράκη και τη Νάντια Μαργαρίτη.
Κείμενο: Παντελής Κυραμαργιός
Σκηνικά – Κοστούμια: Αμαλία Θεοδοροπουλου, Θανάσης Φωτεινιάς
Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κισσανδράκης, Νάντια Μαργαρίτη
Μουσικοί: Εύα Λαύκα (τραγούδι), Παντελής Κυραμαργιός (Πιάνο), Νικόλας Μαύρος (έγχορδα), Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα)

Πληροφορίες

ΚΡΕΜΛΙΝΟ : Καραϊσκου 149, Πειραιάς

Ώρα έναρξης: 20:00
Τιμή εισητηρίου: 10 ευρώ (γενική είσοδος)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 410 0010

 

 

Σχόλια