Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής του Σταμάτη Γονίδη είναι γεγονός! Ο Σταμάτης Γονίδης πραγματοποίησε την πρώτη έκθεση ζωγραφικής των έργων του. Τίτλος της έκθεσης του Σταμάτη Γονίδη «Υλοποιώντας». Αυτή είναι η πρώτη παρουσίαση των έργων του στο κοινό με το οποίο μοιράζεται τις εσωτερικές του αναζητήσεις. «Όταν ζωγραφίζω απογειώνομαι» δηλώνει ο ίδιος στην iefimerida.gr.

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής του Σταμάτη Γονίδη

 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η έκθεση ζωγραφική με τίτλο «Υλοποιώντας» που παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης ο Σταμάτης Γονίδης. Πλήθος κόσμου έδωσαν το «παρών» τους στην πολιτική αίθουσα «Ιωνία», μιας και η έκθεση έγινε υπό την Αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα του καλλιτέχνη, αλλά και να συμβάλουν στον φιλανθρωπικό σκοπό της βραδιάς, αφού τα έσοδα όλα διατέθηκαν στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων αυτιστικών ατόμων «Άγιος Νικόλαος»-Οικοτροφείο Παιανίας. Ανάμεσα σε αυτούς που απέκτησαν έναν πίνακα ζωγραφικής του Σταμάτη Γονίδη, ήταν ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο Νίνο, η Πέγκυ Ζήνα, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Βασίλης Δήμας, ο Χρήστος Χολίδης, ο Δημήτρης Γιώτης, η Τραιάνα Ανανία, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και η Άντζελα Δημητρίου,ο Αλέξης Κούγιας, η Φανή Χαλκιά, ο Κώστας Αγέρης, ο Άγγελος Διονυσίου και πολλοί άλλοι φίλοι του.

Ο Σταμάτης Γονίδης καταχειροκροτήθηκε από όλους όταν μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να θέλει να προσφέρει απλόχερα τα 26 έργα τέχνης του, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Πρόεδρος του «Αγίου Νικολάου», κύριος Ιωάννης Χειμωνάς, τον ευχαρίστησε δημόσια για την πρωτοβουλία του αυτή, όπως αντίστοιχα έπραξε και ο Δήμαρχος κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

«Στη ζωή μας μένουνε τελικά αυτά που δώσαμε. Αυτός ο ζωγράφος κάποτε τραγουδούσε καλά», ήταν το μότο-μήνυμα του Σταμάτη Γονίδη.
Ο Σταμάτης Γονίδης μαζί με την ομάδα του από την δισκογραφική εταιρία Sonar, Ανδρέα Γιατράκο, Έφη Κοντού, Βασίλη Δήμα, Γιούλη Τάσσου, Νίκο Μακρόπουλο, και τους Βασίλη Λιάτσο και Σπυριδούλα Κάμπου, που επιμελήθηκαν τη διοργάνωση της έκθεσης.

Η πρώτη αυτή έκθεση του Σταμάτη Γονίδη είχε κατά κύριο λόγο φιλανθρωπικό σκοπό αφού τα έσοδα από την πώληση των έργων, ο Σταμάτης Γονίδης  θα τα προσφέρει στο Οικοτροφείο ατόμων με αυτισμό Άγιος Νικόλαος της Παιανίας.

Στην έκθεση του Σταμάτη Γονίδη, βρέθηκε και η Άντζελα Δημητρίου η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα του Happy Day: “Εγώ δεν ήξερα ότι ο Γονίδης ασχολείται και με την ζωγραφική, του δίνω συγχαρητήρια, δεν έχω δει τα έργα του ακόμα, αλλά είναι πάρα πολύ καλό αυτό που έκανε, το να τα δώσει για φιλανθρωπικό σκοπό.”

Ενώ σχολιάστηκε έντονα το χειροφίλημα στην Λαίδη από τον Χρήστο Μενιδιάτη και τον Χρήστο Χολίδη ως ένδειξη σεβασμού όταν μπήκε στον χώρο της έκθεσης! Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή Happy Day:

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής του Σταμάτη Γονίδη – Πλάνα:

 

Σχόλια