Γιάννης Αγγελάκας: Νέα κυκλοφορία - "Λύκοι Λάιβ στο Ολύμπιον"
Η Feelgood Entertainment ανακοινώνει  τη συνεργασία της με τον Γιάννη Αγγελάκα και την Alltogethernow. Οι πρώτες κυκλοφορίες αυτής της συνεργασίας, που αποτελούν και τον προπομπό του νέου  άλμπουμ του Γιάννη Αγγελάκα το οποίο αναμένεται το φθινόπωρο,  έρχονται με τις επανεκδόσεις  των δύο συλλογών κειμένων του, «Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι» και «Πως τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;», καθώς και με την ανέκδοτη ως τώρα κυκλοφορία της συναυλίας «Λύκοι Λάιβ Στο Ολύμπιον» σε CD και LP.

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση «Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι» θα κυκλοφορήσει στην ίδια συσκευασία με το CD «Λύκοι Λάιβ Στο Ολύμπιον», ενώ το «Πως τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;» μαζί με το CD «Πότε θα φτάσουμε εδώ» (Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης).
Τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα σε προνομιακή τιμή σε όλα τα δισκοπωλεία και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, ενώ το βινύλιο «Λύκοι Λάιβ Στο Ολύμπιον» θα κυκλοφορήσει ξεχωριστά.

Το άλμπουμ «Λύκοι Λάιβ Στο Ολύμπιον» περιέχει τη ζωντανή ηχογράφηση τραγουδιών από την εμφάνιση του Γιάννη Αγγελάκα και του Νίκου Βελιώτη τον Μάϊο του 2011 στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους επί σκηνής ήταν οι: Coti K στο κοντραμπάσο, Βασίλης Μπαχαρίδης στα πλήκτρα και στα κρουστά, Χρήστος Χαρμπίλας στα ηλεκτρονικά και Τίτος Καργιωτάκης στην κονσόλα του ήχου. Το «Λύκοι Λάιβ στο Ολύμπιον» περιέχει 10 live εκτελέσεις τραγουδιών τόσο από τα άλμπουμ «Οι Ανάσεις των Λύκων» και «Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ», αλλά και δύο ανέκδοτες διασκευές στο «Θερμαστή» του Μπάτη και στο «Βαθιά στη Θάλασσα Θα Πέσω» του Ζαμπέτα και του Βασιλειάδη και στο “Χωρίς Κανόνα” του Στέφανου Κανελλή (πρώτη εκτέλεση των Εν Πλω). Η τελική επιλογή των κομματιών, η μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκαν από τον Coti K.

Το «Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ» κυκλοφόρησε το 2007 και ήταν η δεύτερη συνεργασία του Γιάννη Αγγελάκα με το Νίκο Βελιώτη, μετά τις «Ανάσες των Λύκων». Αυτή τη φορά βασικός πρωταγωνιστής ήταν το τσέλο, που παρήγαγε όλους τους ήχους μέσα από δειγματοληψία και επεξεργασία του Νίκου Βελιώτη, καθώς και οι στίχοι του Γιάννη Αγγελάκα. Η παραγωγή έγινε από τους Νίκο Βελιώτη και Γιάννη Αγγελάκα, Coti K, υπεύθυνο και για τις μίξεις μαζί με τους Τίτο Καργιωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα, ηχολήπτες του άλμπουμ.

Το “Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι»  είναι η πρώτη συλλογή κειμένων του Γιάννη Αγγελάκα και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1988. Μέσα στο βιβλίο υπήρχαν πρωτότυπα ποιήματα αλλά και στίχοι που αποτέλεσαν θρυλικά τραγούδια του συγκροτήματός Τρύπες, όπως τα «Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς», «Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική», «Αμνησία» κ.α. Επιπλέον, τόσο στο εξώφυλλο αλλά και μέσα στο βιβλίο υπάρχουν ζωγραφιές του Γιάννη Αγγελάκα.

Το «Πως τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;» κυκλοφόρησε το 1999. Περιέχει  ποιήματα, σχέδια, μικρά κείμενα και διαλόγους, αποφθέγματα, σκόρπιες σκέψεις και στίχους – κάποιοι είχαν ήδη γίνει ή έγιναν τραγούδια σε προσωπικούς του δίσκους, όπως τα «Ποιος Καίγεται Απόψε», «Είδα Έναν Άντρα Να Πέφτει».

Και οι δύο εκδόσεις εξαντλήθηκαν και επανεκδίδονται από τη Feelgood με νέα εξώφυλλα και εισαγωγικό σημείωμα.

 

Σχόλια