Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκε η τηλεθέαση της Eurovision στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Demy Ελλάδα

Το Σάββατο 13 Μαΐου η καρδιά του Κιέβου χτύπησε σε ρυθμούς Eurovision. Ο Μεγάλος τελικός είχε την λάμψη που του άρμοζε, τις εκκεντρικές εμφανίσεις αλλά και τα πολύ καλά τραγούδια.

Η Ελλάδα με την Demy και το “This is love” εντυπωσίασε με την εμφάνιση της αλλά τελικά περιορίστηκε στην 19η θέση με 77 βαθμούς(Οι κριτικές επιτροπές μας έδωσαν την 18η θέση με 48 βαθμούς ενώ το televoting την 16η θέση με 29 βαθμούς).

Σε υψηλά επίπεδα η τηλεθέαση της Eurovision

Τηλεθεάσεις επιπέδου Survivor τις χαρακτήρισαν πολλοί καθώς ο Μεγάλος Τελικός σημείωσε 51,2 % στο Γενικό σύνολο ενώ στα νεανικά κοινά ηλικίας 15-44 συγκέντρωσε 54,9%.

Σε τέταρτο μάλιστα η τηλεθέαση ξεπέρασε και το 60%.

Η Κύπρος με τον Hovig και το “Gravity” παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κατέληξε στην 21η θέση με 68 βαθμούς(Οι κριτικές επιτροπές της έδωσαν την 20η θέση με 36 βαθμούς ενώ το televoting την 14η θέση με 32 βαθμούς).

Η Ιταλία αν και πλασαριζόταν σαν το απόλυτο φαβορί, κατατροπώθηκε και κατέληξε στην 6η θέση. Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς φυσικά αναδείχθηκε η Πορτογαλία τόσο στην κριτική επιτροπή όσο και στο televoting.

Στην 2η θέση ακολούθησε η Βουλγαρία, στην 3η η Μολδαβία, στην 4η το Βέλγιο ενώ την 5αδα έκλεισε η Σουηδία. Τις 2 τελευταίες θέσεις κατέκτησαν η Γερμανία και η Ισπανία με 6 και 5 βαθμούς αντίστοιχα.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Ημιτελικών είδαμε οτι η Κύπρος πέρασε με σχετική άνεση και συγκεκριμένα ενώ η Ελλάδα τρομερά οριακά και συγκεκριμέν 10η. Στον Ημιτελικό μας μεγάλη νικήτρια ήταν και πάλι η Πορτογαλία ενώ στον 2ο η Βουλγαρία.

Άλλη μια Eurovision έφτασε στο τέλος της και πέρασε στην ιστορία. Και να θυμάστε πως σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι ποιος θα αναδειχθεί νικητής αλλά το να ενώνονται τόσο διαφορετικοί λαοί ξεχνώντας για λίγο πολέμους, συμφέροντα και πολιτικές κινήσεις και εστιάζοντας μόνο στην καλή μουσική.

Ραντεβού στην Λισαβόνα για τον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Στο επανιδείν!

Σχόλια