Σε ποιον ημιτελικό κληρώθηκαν Ελλάδα και Κύπρος για τον διαγωνισμό της Eurovision 2018;

Demy Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα (29/01), στο Δημαρχείο της Λισαβόνας, η κλήρωση των ημιτελικών της 63ης Eurovision. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο δεύτερο «μισό» του πρώτου ημιτελικού, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Altice Arena, στις 8 Μαΐου. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο δήμαρχος του Κιέβου, περσινής οικοδέσποινας του διαγωνισμού, παρέδωσε το «κλειδί» του μουσικού σόου σε αυτόν της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Παρών ήταν κι ο υπουργός Πολιτισμού της Πορτογαλίας, Λουΐς Φιλίπε Κάστρο Μέντες.

Στη φετινή Eurovision λαμβάνουν μέρος 43 χώρες κι οι 37 από αυτές καλούνται να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ημιτελικών. Για να περιοριστεί η ανταλλαγή ψήφων μεταξύ γειτονικών κρατών, όπως ανακοινώθηκε στις 12/01, τα κράτη χωρίστηκαν σε έξι γκρουπ βάσει παλαιότερων βαθμολογιών τους στους τελευταίους 12 διαγωνισμούς. Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στο τέταρτο μαζί με τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.

Οι δύο παρουσιάστριες, Σίλβια Αλμπέρτο και Φιλομένα Καουτέλα, όρισαν -βάσει κλήρωσης- σε ποιον εκ των δύο ημιτελικών θα έχουν δικαίωμα ψήφου οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) καθώς κι η διοργανώτρια, Πορτογαλία, που έχουν ήδη προκριθεί στον τελικό (12 Μαΐου).

Ύστερα, ακολούθησε η κλήρωση για τις υπόλοιπες χώρες που θα διεκδικήσουν τα δέκα εισιτήρια, από κάθε ημιτελικό, για τον τελικό της 12ης Μαΐου. Πέρα από την κατανομή στους δύο ημιτελικούς (στον πρώτο θα διαγωνιστούν 19 και στον δεύτερο 18), αποφασίσθηκε και σε ποιο «μισό» της εκάστοτε βραδιάς θα εμφανιστούν οι συμμετοχές των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Η ακριβής σειρά θα ορισθεί, εν ευθέτω χρόνω, από τους παραγωγούς της φετινής Eurovision σε συνεννόηση με την EBU.

Σε ποιον ημιτελικό κληρώθηκαν Ελλάδα και Κύπρος

eurovision

πηγή: OGAE Greece

Σχόλια