Σταμάτης ΓονίδηςΟ Σταμάτης Γονίδης γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1957 στην Κύθνο των δυτικών Κυκλάδων.

Σε νεαρή ηλικία αποφασίζει να γίνει ναυτικός. Στα ταξίδια του έγραφε στίχους και μουσική και όλοι τον παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Έπειτα από μερικά χρόνια αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική.Ξεκινάει από την επαρχία και συγκεκριμένα από τη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα , γράφει τραγούδια σε μεγάλους ερμηνευτές εκείνης της εποχής, στα μέσα της δεκαετίας του 80 ξεκινάει τις νυχτερινές εμφανίσεις που τον καθιερώνουν ως ένα από τα πρώτα ονόματα στη νύχτα.

Τη δεκαετία του ’90 κάθε δίσκος γίνεται χρυσός και πλατινένιος με αγαπημένα τραγούδια αφιερωμένα στον έρωτα και την αγάπη γραμμένα από τον ίδιο. Μέσα από τη δική του ζωή παίρνει τις εμπνεύσεις να δημιουργεί και έτσι να παραμένει στην πρώτη κατηγορία των λαϊκών τραγουδιστών έως και σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ή έχει δημιουργήσει για τον ίδιο ή για άλλους καλλιτέχνες έχουν ξεπεράσει τα χίλια. Επίσης πέρα από το ταλέντο του για την μουσική, μπορεί κανείς να τον απολαύσει και ως συγγραφέα όπου έχει κυκλοφορήσει βιβλίο με τίτλο «Ο Ιπτάμενος Λαγός», οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του Σταμάτη Γονίδη σε ένα παραμύθι για μεγάλους.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και επί σκηνής αλλά και στιχουργικά όπως, Νίνο, Νίκο ΟικονομόπουλοNivo, Νίκος Κουρκούλης, Έλλη Κοκκίνου κ.α πολλούς.

Να σημειώσουμε πως έχει στο δυναμικό του 49 προσωπικούς δίσκους.

Σχόλια