Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έπειτα από μακρόχρονη έρευνα αποκαλύπτει τι μουσική προτιμούν οι ψυχοπαθείς.

Τι μουσική προτιμούν οι ψυχοπαθείς

Η έρευνα, η οποία περιλάμβανε 200 άτομα και 260 τραγούδια διαφόρων ειδών, υπέδειξε ότι τα άτομα με τις υψηλότερες βαθμολογίες στην ψυχολογική κλίμακα ψυχοπάθειας έδειξαν μια σαφή προτίμηση σε τραγούδια R&B και ραπ, όπως το «No Diggity» των Blackstreet ή το «Lose Yourself» του Eminem.

Από την άλλη, τα άτομα με τις χαμηλότερες βαθμολογίες, άρα και τις πιο ήπιες τάσεις ψυχοπάθειας, έδειξαν σαφή προτίμηση σε τραγούδια όπως το «My Sharona» των The Knack και το «Titanium» των David Guetta και Sia.

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, απώτερος στόχος των επιστημόνων είναι να διαπιστώσουν σε μεγαλύτερο δείγμα εθελοντών αν πράγματι τα χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας συνδέονται με συγκεκριμένες μουσικές προτιμήσεις και, σε δεύτερη φάση, αν αυτό επιβεβαιωθεί, να διαμορφώσουν συγκεκριμένες λίστες με τραγούδια ως «εργαλείο» για τον εντοπισμό των ψυχοπαθών.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Pascal Wallisch, αντίθετα με την εικόνα που βλέπουμε στα Μέσα, οι ψυχοπαθείς δεν είναι ούτε κατά συρροή δολοφόνοι ούτε κυκλοφορούν με το… τσεκούρι στο χέρι. «Δεν είναι σαν τον Τζόκερ στο Μπάτμαν, μπορεί να δουλεύουν δίπλα σου και καταφέρουν να ενσωματωθούν πολύ καλά» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου το 1% του γενικού πληθυσμού πληροί τα επίσημα κριτήρια της ψυχοπάθειας.

Να σημειωθεί ότι τα δύο τραγούδια που αναφέρθηκαν παραπάνω, No Diggity και Lose Yourself, ήταν μεν αντιπροσωπευτικά των ψυχοπαθών.

Τι μουσική προτιμούν οι ψυχοπαθείς

Σχόλια