Το hashtag που έχει «γκρεμίσει» το InstagramΦουρέιρα, Αργυρός, Μαρκουλάκης, Μαυρίδης και άλλοι επτά Έλληνες influencers εξομολογούνται πώς κατάφεραν να κόψουν το τσιγάρο!

Γιατί να κάνω το #teleftaiotsigaro; Απλά, για να αφήσω πίσω όσα δεν με αφήνουν να πάω μπροστά.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Foureira (@foureira) στις

Ανοίγουν δρόμους, μας κοινωνικοποιούν, μας ενημερώνουν, μας διασκεδάζουν και ενίοτε μας ευαισθητοποιούν για διάφορα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά μας. Τα hashtags στα social media έχουν πλέον μεγάλη επιρροή και αλληλεπίδραση στο κοινωνικό γίγνεσθαι, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη λέξη που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό σοσιαλμιντιακό «βασίλειο».

Σκρολάροντας στο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αυτή τη στιγμή, το Instagram, οι χρήστες που ακολουθούν τους Έλληνες influencers γίνονται αυτομάτως μέρος ενός σύγχρονου «φόρουμ» για ένα πολύ σοβαρό θέμα: το κάπνισμα και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να απαλλαγείς από αυτό. #teleftaiotsigaro γράφουν μεταξύ άλλων η Ελένη Φουρέιρα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Γιώργος Μαυρίδης, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με την οποία αποκαλύπτουν πώς κατάφεραν να κόψουν μια από τις πιο βλαβερές συνήθειες για την υγεία.

Πήρα την απόφαση να ελευθερώσω τον εαυτό μου από οτιδήποτε μου κάνει κακό. Ξεκίνησα κάνοντας το #teleftaiotsigaro, γράφει η Ελένη Φουρέιρα, ενώ ο Κωνσταντίνος Αργυρός ανεβάζει μια φωτογραφία του και εξομολογείται στους διαδικτυακούς του φίλους :#teleftaiotsigaro και τέλος τα ψέματα.

Γιατί να κάνω το #teleftaiotsigaro; Απλά, για να αφήσω πίσω όσα δεν με αφήνουν να πάω μπροστά.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Foureira (@foureira) στις

«Πριν από έξι χρόνια, σ’ αυτό εδώ το σημείο, έκοψα το τσιγάρο. Η θέα παραμένει ίδια, εγώ, πολύ καλύτερα. “The best time to make a change is now.” #teleftaiotsigaro» γράφει από την πλευρά του ο ηθοποιός Κων/νος Μαρκουλάκης, ενθαρρύνοντας όλους όσοι προσπαθούν να απαλλαγούν από το κάπνισμα. «Αξίζει να προσπαθήσεις γι’ αυτούς που αγαπάς» συμπληρώνει ο Γιώργος Μαυρίδης μπαίνοντας και εκείνος στο κίνημα που «ρίχνει» το ίντερνετ.


Σκέφτομαι πολλούς λόγους που αξίζει να πει κανείς #teleftaiotsigaro και τέλος…
Εσείς;

Σκέφτομαι πολλούς λόγους που αξίζει να πει κανείς #teleftaiotsigaro και τέλος… Εσείς;

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Argiros (@argiros_konstantinos) στις


Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Για το τελευταίο τους τσιγάρο μιλούν και η δημοσιογράφος Ελιάνα Χρυσικοπούλου, η fashion influencer Έλενα Γαλύφα, ο ηθοποιός Ορέστης Καρύδας, ο φωτογράφος Νικόλας Μάστορας, ο επιχειρηματίας Γιώργος Παπακώστας, ο Δημήτρης Τσακούμης και η Ελένη Νικολούλια, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο «buzz» γύρω από ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά στον αγώνα κατά του καπνίσματος και τις επιπτώσεις που αυτό έχει τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο σε οικογενειακό και κοινωνικό.

Κοίτα τη ζωή κατάματα! Δες την ομορφιά της μέσα στην φύση. Καθαρά και χωρίς καπνούς.. #teleftaiotsigaro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Orestis Karydas Official (@orestiskarydas) στις


Αξίζει, πάντως να σημειωθεί -μέχρι να διευκρινιστεί τι είναι ακριβώς αυτό το «κίνημα»- ότι το trend του Hashtag #teleftaiotsigaro είναι από τις περιπτώσεις που η δυναμική των αναγνωρίσιμων προσώπων και του διαδικτύου χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε νέους και μεγαλύτερους καπνιστές.

Ακόμα και ένα τσιγάρο τη μέρα βλάπτει σοβαρά την υγεία

Πρόσφατη βρετανική έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο καπνίσματος, καθώς ακόμη κι ένα τσιγάρο τη μέρα αυξάνει κατά περίπου 50% τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και κατά 30% για εγκεφαλικό. Σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» καταρρίπτεται ο μύθος ότι το να καπνίζει κανείς ένα τσιγάρο την ημέρα είναι «αθώο», αφού οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στη… μικρή απόλαυση υπό τις πιέσεις μιας έντονης καθημερινότητας, ισοδυναμούν σχεδόν με τους μισούς κινδύνους τους οποίους θα αντιμετώπιζε κάποιος, αν κάπνιζε 20 τσιγάρα την ημέρα!

🌤🙂Feeling perfect today! Έλα μαζί μου και κάνε τώρα κι εσύ τη πιο σημαντική αλλαγή στη ζωή σου! Κάνε το #teleftaiotsigaro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Goes (@dtsakoumis) στις

Παράλληλα, νέα πανελλαδική μελέτη για το κάπνισμα στη χώρα μας, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, καταγράφει μείωση των Ελλήνων καπνιστών τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα, το 27,1% του πληθυσμού δηλώνει σήμερα ότι καπνίζει, έναντι του 36,7% που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη έρευνα της το 2012. Η πτώση αυτή, των 9,6 ποσοστιαίων μονάδων σε μία πενταετία, αποτελεί, ρεκόρ μείωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ώρα που οι εναλλακτικές μορφές καπνίσματος «κερδίζουν» όλο και περισσότερους χρήστες που προσπαθούν να μειώσουν ή να κόψουν εντελώς το «παραδοσιακό» τσιγάρο.

Η ζωή είναι ωραία, αλλά μπορεί να γίνει ακόμη πιο ωραία 😉 Εμείς επιλέγουμε το πως… #teleftaiotsigaro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Papakostas (@georgepapakostas) στις

Σχόλια