Ένα Ηρώδειο γεμάτο. Κι άλλο ένα «Ηρώδειο» έξω από το Ηρώδειο, με εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς εισιτήριο (είχαν εξαντληθεί δύο μήνες πριν) να στέκονται για να αφουγκραστούν αυτό που συνέβαινε μέσα στο Ωδείο.

Μητροπάνος - Τα λαδάδικα

Η συναυλία του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΕΝΤΑ 88 υπό τη διοργάνωση της MINOS -EMI / UNIVERSAL ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συναυλιακά γεγονότα της χρονιάς.

Κόσμος που λαχταρούσε να θυμηθεί, πλήθη που άκουγαν τον αγαπημένο τους Δημήτρη Μητροπάνο μέσα από τις φωνές των τραγουδιστών που συμμετείχαν.

Γιατί «είσαι παρών, απίστευτα παρών», όπως είπε λίγο πριν από το τέλος της βραδιάς η Χάρις Αλεξίου, απευθυνόμενη σε β’ ενικό στον ακριβό της συνάδελφο, στο γράμμα που του έγραψε ειδικά για τη βραδιά αυτή.

Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα με τον «Άγιο Φεβρουάριο» ξεκίνησαν τη βραδιά, στην οποία τους υποδέχτηκε με το «Μια παρέα είμαστε» η σοπράνο Κάτια Πάσχου.

Φοίβος Δεληβοριάς στον «Ξενύχτη», Κωστής Μαραβέγιας στο «Σ’ αγαπώ σαν αμαρτία», Κώστας Τριανταφυλλίδης στο «Το σ’ αγαπώ δεν το λέω σε κανένα», Φωτεινή Βελεσιώτου στο «Είσαι ωραία σαν αμαρτία», Λάκης Παπαδόπουλος και Πάνος Μουζουράκης στο «Για να σ’ εκδικηθώ», Μίλτος Πασχαλίδης στο «Πεθαμένες καλησπέρες», Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο «Καλοκαίρια και χειμώνες», Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο «Η σούστα πήγαινε μπροστά», Στέφανος Κορκολής στο «Θες», Χάρις Αλεξίου στο «Λούνα παρκ» ήταν -κατά σειρά εμφάνισης- μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς.

Το φινάλε έφερε όλους τους τραγουδιστές στη σκηνή να τραγουδούν τη «Ρόζα», να σταματούν και να γυρίζουν προς τα μάρμαρα του Ηρωδείου, όπου ο Δημήτρης Μητροπάνος χόρεψε, μέσα από βιντεοπροβολή, το γενναίο ζεϊμπέκικο του, όπως έκανε πάντα στο συγκεκριμένο σημείο του τραγουδιού.

Συγκίνηση. Δόνηση. Ο κόσμος όρθιος. Η βραδιά έκλεισε με τον τρόπο που έκλεινε πάντα ο Μητροπάνος τις εμφανίσεις του:

Τη φωνή του να τραγουδά «Δυο νύχτες – Αλοίμονο» και τον κόσμο να βγαίνει από το Ηρώδειο δακρυσμένος.

Τη συναυλία του Μέντα 88 «Δημήτρης Μητροπάνος: Η επόμενη γενιά» τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας , ο πρώην υπουργός Γιάννης Αμανατίδης ,οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης και Νίκος Σοφιανός οι συνθέτες Χρήστος Λεοντής Γιώργος Κατσαρός, Μίνως Μάτσας, Τάκης Μουσαφίρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, η ηθοποιός Μαρία Κίτσου, η οικογένεια Μητροπάνου.

Σχόλια