Ελένη Τσαλιγοπούλου - Μελίνα Κανά_Σταυρός του Νότου PlusΕλένη ΤσαλιγοπούλουΜελίνα Κανά. Δυο γυναίκες με μια κοινή αύρα. Από το πρώτο λεπτό σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα και φιλικά ενώ είσαι απέναντι τους. Κοινή πορεία που ξεκινά αρκετά χρόνια πίσω, κοινή καταγωγή, κοινός στόχος που περικλείνεται με μια καλοδουλεμένη αισθητική. Αυτό που θέλουν, είναι να μας πάρουν από το χέρι και να μας να γεμίσουν την καρδιά με αυτό που μπορεί να παράγει η μουσική… το όνειρο και την ελπίδα.

Όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο Σταυρό του Νότου Plus.

Ήμουν από τις τυχερές που είχε την ευκαιρία να πάρει μια γεύση για το πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει το Σάββατο. Έτσι, φτάνοντας στον αγαπημένο και παρεΐστικο χώρο του ΣτΝ Plus, προλαβαίνω για λίγο την Ελένη Τσαλιγοπούλου να κάνει τις τελευταίες της πρόβες, λίγο πριν μας παρουσιάσει ένα μέρος του προγράμματος.

Μόλις κατέβηκε στα καμαρίνια και όση ώρα υποδεχόταν όλους εμάς που θέλαμε να μάθουμε τι θα δούμε σ’αυτή τη μουσική ένωση, άκουγα από τους παρευρισκόμενους ότι αυτό το πρόγραμμα, αυτές οι δυο γυναίκες είναι σίγουρο πως θα μας μαγέψουν… και δεν είχαν άδικο.

Πρώτη, μου χάρισε λίγο από το χρόνο της η Μελίνα Κανά. Ζεστός, ήρεμος και χαμογελαστός άνθρωπος, που σου επιτρέπει να αισθανθείς ότι την γνώριζες από πάντα. Μέσα σε όλη την κουβέντα μου τόνισε πως «Αισθάνομαι πολύ ωραία, πολύ χαλαρά, πολύ δημιουργικά. Η Ελένη είναι ένας άνθρωπος ανοιχτός, φωτεινός και δοτικός. Υπάρχει μια παράλληλη πορεία αλλά και μια κοινή αισθητική ως προς το τι διαλέγουμε και τι μας αρέσει να τραγουδίσουμε». Στόχος της Μελινας Κανά, είναι «Ο κόσμος να θυμηθεί αγαπημένα τραγούδια, να τα τραγουδήσει μαζί μας και να τα ακούσει με ένα σημερινό ήχο έτσι ώστε, να μπορέσουν να τα οικειοποιηθούν και τα νέα παιδιά» και σ’αυτό το σημείο συμπληρώνει για την νεότερη γενιά «Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να μεταδίδουμε την μουσική αναζήτηση των νέων. Βλέπουμε ανταπόκριση και πολύ ενθουσιασμό και μας αρέσει».

Όσο για την δική της οπτική για το τι θα δούμε στο πρόγραμμα; Μου απάντησε πως «Έχουμε διαλέξει τα πιο γνωστά και τα πιο αγαπημένα τραγούδια  η κάθε μια για το προσωπικό της μέρος, έχουμε κάνει κάποιες επιλογές όχι και πολύ αυτονόητες αλλά και αυτονόητες».

Αυτό που αποκομίζει η Μελίνα από την συνεργασία της με την Ελένη είναι «Πολύ ωραίες στιγμές. Για μας είναι πάρα πολύ αναζωογονητικό να τραγουδάς δίπλα σ’εναν άνθρωπο που σου αρέσει η φωνή του, σου αρέσουν τα τραγούδια του, και ο τρόπος που στέκεται, που ξέρεις ότι στο καμαρίνι υπάρχει μια ατμόσφαιρα φιλική και όχι τυπική».

Σειρά στην κουβέντα, είχε η Ελένη Τσαλιγοπούλου η οποία με παρέσυρε με τον αυθορμητισμό και την τόσο μα τόσο καλή της διάθεση. Έτσι, όταν την ρώτησα να μου πει δυο λόγια για την συνεργασία με την Μελίνα Κανά, εκείνη με ρώτησε «Πως είναι να βρίσκεσαι με μια φίλη σου;» και συνέχισε «Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα, κι αυτό γιατί, στην φιλία αγαπάμε έναν άνθρωπο, τον αγαπάμε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους και έχω ένα σωρό λόγους για να αγαπάω και να θεωρώ την Μελίνα Κανά φίλη μου».

Η κουβέντα κύλησε όμορφα και μου εκμυστηρεύτηκε ότι, ο λόγος που “πειράζουν” τα τραγούδια είναι γιατί « και’ μεις χρειαζόμαστε να εξελισσόμαστε. Το καλό και το κακό συγχρόνως είναι ότι έχουμε πολλά γνωστά τραγούδια τα οποία μέσα στο χρόνο υπάρχουν. Έτσι, μ’αυτήν την υπέροχη μπάντα που με συντροφεύει επτά χρόνια τώρα καταφέραμε να φρεσκάρουμε όλο το υλικό μας. Γι’αυτό και έχουμε πειράξει με αισθητική τα ρεμπέτικα, τα παλιά λαϊκά αλλά και τα δικά μας τραγούδια». Κλείνοντας, μου χάρισε ένα μυστικό της, ότι το διάστημα Μα’ί’ο με Ιούνιο θα έχουμε στα χέρια μας τη νέα της δισκογραφική δουλειά.

Αν αναρωτιέσαι για το πρόγραμμα, αυτό που έχω να σου πω είναι ότι σίγουρα θα ταξιδέψεις στο χρόνο, με ενδιάμεσους σταθμούς το ρεμπέτικο, το λαϊκό αλλά και τα τραγούδια της Ελένης και τη Μελίνας. Θα εκπλαγείς ευχάριστα από τις τόσο όμορφες διασκευές που θα εισχωρήσουν τόσο ευγενικά στο δικό σου μουσικό πεδίο μα πιο πολύ, θα λάβεις, άπλετη θετική αύρα που έρχεται από την σκηνή και έχει όνομα Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μελίνα Κανά.

Ρεπορτάζ: Εβίτα Μακ.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρες, μαντολίνο
Βαγγέλης Καλαμάρας – τύμπανα
Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρες
Χάρης Κελλάρης – κοντραμπάσο

Και όμορφη έκπληξη ο αγαπημένος τους Δημήτρης Μυστακίδης – μπουζούκι,   τζουράς, λαούτο, κιθάρα

Σταυρός του Νότου

Φραντζή 14, Νέος Κόσμος – Αθήνα

Ώρα εναρξης: 10.30μμ

Είσοδος: 15€ με ποτό

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2109226975

[wzslider autoplay=”true” interval=”5000″ transition=”‘flash'” info=”true”]

Σχόλια