Δέσποινα ΒανδήΣτο σημερινό Flashback θυμόμαστε την Δέσποινα Βανδή στο ξεκίνημα της καριέρας της.

Η Δέσποινα Βανδή γεννήθηκε στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας στις 22 Ιουλίου 1969.

Όταν ήταν 6 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στην Καβάλα, από όπου είναι η οικογενειακή της καταγωγή. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην αρχή της καριέρας της άλλαξε το επίθετό της σε «Βανδή» για να κρύψει από τους γονείς της ότι τραγουδούσε. Το πραγματικό της επίθετο είναι Μαλέα.

Η Δέσποινα Βανδή έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους σε Ελλάδα και Κύπρο και κάποιοι δίσκοι έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1994, αφού παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού και φωνητικής.

Η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Γέλα μου» το 1994 από την Minos EMI. Ο δίσκος αυτός ξεχώρισε από το ντουέτο «Το Αδιέξοδο» με το Γιάννη Πάριο, σε στίχους Βασίλη Καρρά και τα τραγούδια «Γέλα μου» και «Δεν υπάρχει τίποτα».

Το 1996 η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε τον επόμενο δίσκο της, «Εσένα Περιμένω». Μεταξύ των επιτυχιών του άλμπουμ, τα «Εσένα Περιμένω», «Δεν Πεθαίνει Η Αγάπη» και «Έφυγες», τραγούδια γραμμένα από το φίλο της και τωρινό μουσικό παραγωγό Τόνυ Κονταξάκη.

Η δισκογραφική της πορεία είναι γνωστή και μεγάλη, καθώς στο δυναμικό της έχει 13 προσωπικούς δίσκους και 7 cd single.

Οι συνεργασίες της είναι αρκετές, όπως Σοφία Βόσσου, Γιάννης ΠάριοςΤόλης Βοσκόπουλος, Γιώργος Λεμπέσης, Νότης ΣφακιανάκηςΑντώνης ΡέμοςΓιώργος ΜαζωνάκηςΣάκης ΡουβάςΒασίλης Καρράς, Καλομοίρα, Χάρης Βαρθακούρης, Δήμος Μπέκε, Λάμπης Λιβιεράτος, Λευτέρης Πανταζής, Κωσταντίνα, Στέφανος Κορκολής, Νίκος Κουρκούλης, Ελένη Πέτα, Μαριάντα Πιερίδη,  Θάνος Καλλίρης, Άγγελος Διονυσίου, Γιάννης Βαρδής, Ευριδίκη, Χρήστος Νικολόπουλος, Καίτη Γαρμπή, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης, Διονύσης Σχοινάς, Στάθης Αγγελόπουλος, Πέγκυ Ζήνα κ.α.

Σχόλια