Συνέντευξη Νίκος Βέρτης | "Τα συμβόλαια κάποιες φορές είναι σε δεύτερη μοίρα"

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαρτίου ο Νίκος Βέρτης υπέγραψε και επίσημα στη Heaven Music. Ο γενικός διευθυντής της δισκογραφικής, Σπύρος Σταμούλης, τον καλωσόρισε και επίσημα στην οικογένεια της Heaven, από την οποία και θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες τα νέα του τραγούδια.

Ο Νίκος Βέρτης μίλησε στο GetGreekMusic για το νέο αυτό βήμα αλλά και τα επερχόμενα του σχέδια.

Για τη δισκογραφική του μεταγραφή στη Heaven Music δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο έκπληξη και σε μένα, ίσως να μην περίμενα να κάνω την αλλαγή αυτή γιατί είμαι και λίγο παραδοσιακός, κολλάω στις συνήθειες μου, σε πολλά πράγματα στη ζωή μου. Αλλά για να αλλάξω κάτι πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ δυνατό. Τα συμβόλαια κάποιες φορές είναι σε δεύτερη μοίρα, τα φτιάχνουν άνθρωποι για να τα χαλάσουν άνθρωποι. Αυτά που δεν χαλάνε είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.»

Ακόμα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας δισκογραφικής δουλειάς: «Η σωστή δουλειά είναι να κυκλοφορήσεις μια παραγωγή όταν είσαι πραγματικά έτοιμος, όταν αξίζει τον κόπο και να έχεις πραγματικά την ευθύνη να δώσεις σωστή μουσική. Θέλω να πιστεύω οτι μέχρι το καλοκαίρι, ή μέσα στο καλοκαίρι. Το single πολύ πιο σύντομα.», ενώ ακόμα μας μίλησε και για την περιοδεία του στην Αμερική και την Αυστραλία: «Ετοιμαζόμαστε, την Τετάρτη πετάμε και πάμε για 5 εβδομάδες περίπου σε 12 συναυλίες περίπου σε Αμερική και Καναδά, κλείνουμε με Αυστραλία όπου νομίζω ότι θα είναι, για 2η φορά που κάνω το γύρο του κόσμου ουσιαστικά, μια πολύ όμορφη εμπειρία. Είναι ό,τι πιο σημαντικό ίσως που λαμβάνουμε εμείς στην καριέρα μας, η περιοδεία που κάνεις στην Αμερική και την Αυστραλία κυρίως. (…) Βλέπεις τους Έλληνες ότι έρχονται να διασκεδάσουν, και ακόμα και στο 2015 οι Έλληνες που έρχονται κλαίνε και γελάνε, τους δίνεις μια γεύση από την Ελλάδα και αγγίζουν την Ελλάδα.»

Σχετικά με την οικονομική κρίση, και για το αν έχει κάνει “εκπτώσεις” στην απόδοση του δηλώνει:

«Γιατί να χάσω την απόδοση μου; Λέω «ας γυρίσω την πλάτη στο οικονομικό, και ας αφοσιωθώ στην αγάπη μου, την τέχνη», γιατί είμαστε καλλιτέχνες και πρέπει να υπηρετούμε την τέχνη, αν γυρίσουμε την πλάτη στο χρήμα, το χρήμα δε θα μας αφήσει. Αυτό ισχύει για όλες τις δουλειές. Κάνε καλά αυτό που κάνεις, να αγαπάς αυτό που κάνεις, μέχρι να το αφήσεις, αγάπησέ το.»

Για τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια, μετά την επιστροφή του από την περιοδεία δήλωσε πως προτιμά να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στο νέο του δίσκο.

«Αφήνω ένα ερωτηματικό. Οπωσδήποτε το χειμώνα θέλω να είμαι πάλι στο Κέντρο Αθηνών, προς το παρόν θα το δούμε. Η αλήθεια είναι ότι τελειώνοντας το μαγαζί ήθελα να κάτσω να ξεκουραστώ, να αφοσιωθώ στη δισκογραφία (…), και η Θεσσαλονίκη υπάρχει στο προσκήνιο. Θα δούμε!»

Συνέντευξη Νίκος Βέρτης | "Τα συμβόλαια κάποιες φορές είναι σε δεύτερη μοίρα"

Ακόμα, σχολίασε το γεγονός ότι τον αποκαλούν “ψυχολόγο” στα social media εξ αιτίας των τραγουδιών του.

«Βλέπω κάποια παιδιά που φτιάχνουν διάφορα λογότυπα με τραγούδια μου. Κάποιες φορές γίνομαι και εγώ ψυχολόγος του εαυτού μου. Η δουλειά όλων των καλλιτεχνών είναι να είμαστε ψυχολόγοι, ψυχαγωγία δίνουμε στον κόσμο και πρέπει να παράγουμε, αισιοδοξία, ακόμα και στα «καψουροτράγουδα» πρέπει να υπάρχει ψυχαγωγία.»

Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέων συνεργασιών με άλλους καλλιτέχνες με αφορμή τη συνεργασία του με την Ελένη Φουρέιρα στο Κέντρο Αθηνών:

«Είναι πολλά. Δε λέω ποτέ γιατί ξεχνάω. Θα γίνει και αυτό, προς το παρόν οδεύω με έναν δικό μου τρόπο και θα συνεχίσω έτσι μέχρι να πάρω τη διαφορετική οδό. Έχω μεράκι και επιθυμία να συνεργαστώ με πολλούς συναδέλφους.»

Συνέντευξη Νίκος Βέρτης | "Τα συμβόλαια κάποιες φορές είναι σε δεύτερη μοίρα"

Σχόλια