Θεοδόσης Κώτσης
Ο Θεοδόσης Κώτσης έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός, το τραγούδι ωστόσο ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη!  Ο Θεοδόσης Κώτσης μίλησε στο GetGreekMusic για το νέο του τραγούδι, τις αναμνήσεις του σε ό,τι αφορά τη μουσική αλλά και για τους στόχους του και τα όνειρά του για το μέλλον.

 

Ο περισσότερος κόσμος σε γνώρισε ως ηθοποιό, και σε αγάπησε μέσα από πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Πώς προέκυψε η ενασχόληση σου με το τραγούδι;
Η ενασχόληση με το τραγούδι είχε ξεκινήσει νωρίτερα φυσικά για προσωπική έκφραση και εκτόνωση. Τα πρώτα βήματα έγιναν σε ένα ωδείο της παλαιάς γειτονιάς  στον Πειραιά ξεκινώντας μαθήματα κιθάρας και ορθοφωνίας. Αργότερα και μετά τις πρώτες εμφανίσεις στους ”Στάβλους της Εριέτας Ζαίμη” τραγουδώντας κάποια τραγούδια ζωντανά με την κιθάρα για την ανάγκη του σεναρίου μου έγιναν κάποιες προτάσεις για εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα. Με την παρότρυνση και την στήριξη κάποιων φίλων έγινε το ξεκίνημα.

Συνήθως οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν μια αφορμή – ερέθισμα σε μικρή ηλικία που τους γεννά το μικρόβιο της μουσικής. Συνέβη και με σένα το ίδιο;

Το ερέθισμα ήταν το περιβάλλον που μεγάλωσα και τα λαϊκοδημοτηκά ακούσματα. Άρχισα να καταλαβαίνω και να νιώθω  την δύναμη της μουσικής  στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας  όπου έγινε το καταφύγιο μου στις ανησυχίες και τους κινδύνους, έτσι κάθε τι που έκανα είχε την ”μουσική του”. Μπορούσα για παράδειγμα να διαβάσω αρκετές ώρες ακούγοντας παράλληλα μουσική, να γυμναστώ καλύτερα να περιμένω σ’ ένα ραντεβού, να ταξιδεύω χωρίς να κουράζομαι και άλλα. Νομίζω ότι ήταν εύκολο να καταλάβω ότι η μουσική ήταν απαραίτητη στη ζωή μου.

 

Σε έχουμε απολαύσει στις τηλεοπτικές σειρές, να ξεδιπλώνεις και εκεί το μουσικό σου ταλέντο. (πχ. “Στάβλοι της Εριέττας Ζαϊμή”) Αυτό έγινε τυχαία, στο ζήτησαν ή το πρότεινες εσύ;
Η επιλογή για τον συγκεκριμένο ρόλο του Ταλαμάγκα απ’ την παραγωγή έγινε γνωρίζοντας τις μουσικές γνώσεις που είχα ώστε να καλύψει τις ανάγκες του σεναρίου.

 

Θεοδόσης Κώτσης
 
Το νέο σου single είναι το “Γράψε Τέλος”, και έχει ήδη ξεχωρίσει, ενώ η μουσική και οι στίχοι ανήκουν σε σένα. Μίλησε μου για την ιστορία του τραγουδιού.
Το ”Γράψε Τέλος” γράφτηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Δεν είχε κάποια συγκεκριμένη αφορμή αλλά πάντα όταν γράφω για να πιάσω συναίσθημα, φέρνω στο μυαλό κάποια παρόμοια κατάσταση που έχω ζήσει. Όταν ήρθε η ώρα της επιλογής μετά από κάποιους μήνες μαζί με την ομάδα που με στηρίζει, ανάμεσα σε πολλά τραγούδια όλοι ξεχωρίσαμε το “Γράψε Τέλος” γιατί μας έφερε όλους λίγο-πολύ κοντά σε μια ιστορία που είχαμε βιώσει στο παρελθόν.

 

Προτιμάς το λαϊκό από το pop τραγούδι;
Το λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που με εκφράζει.

 

Έχεις πρότυπα από την ελληνική δισκογραφία; Αν ναι, ποια είναι αυτά;
Δε θα το έλεγα, μάλλον επιρροές, από τους υπάρχοντες καλλιτέχνες και φυσικά τους παλιούς μας μεγάλους λαϊκούς τραγουδιστές.

 

Δίπλα σε ποιο μεγάλο γυναικείο όνομα θα τοποθετούσες τον εαυτό σου, σε ενδεχόμενη συνεργασία σε νυχτερινό κέντρο;
Νομίζω μια συνεργασία με την Πάολα θα ήταν εκρηκτική.

 

Υπάρχει κάποια μεγάλη επιτυχία που θα ήθελες πολύ να έχεις τραγουδήσει εσύ στη δισκογραφία σου;
Το “Ένας Ευαίσθητος Ληστής” του Μάνου Χατζηδάκι και του Νίκου Γκάτσου.

 

Θεοδόσης Κώτσης
Αν σου ζητούσαν να διαλέξεις ανάμεσα σε τραγούδι και ηθοποιία, ποιο από τα 2 θα έβαζες σε δεύτερη μοίρα;
Το τραγούδι είχε και θα έχει την πρώτη θέση στην καρδιά μου άρα η ηθοποιία αυτόματα περνάει σε δεύτερη μοίρα.

 

Ως που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για το τραγούδι;
”Μέχρι το Τέλος” έχω κόψει τις γέφυρες πίσω μου και στόχος είναι η ολοκλήρωση.

 

Ποια είναι τα σχέδια σου γι’ αυτήν την περίοδο;
Αυτήν τη στιγμή είμαστε στην επιλογή τραγουδιών ώστε άμεσα να παρουσιάσουμε μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και προγραμματίζω κάποιες εμφανίσεις Αθήνα και επαρχία ώστε το ”Γράψε Τέλος” να έρθει πιο κοντά στον κόσμο.

 

Τι ονειρεύεσαι να έχεις καταφέρει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια;
Σίγουρα να παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Επίσης κάποια τραγούδια που έχουμε γράψει με τον συνεργάτη μου Σταμάτη Διαβάτη να κυκλοφορήσουν και να αγαπηθούν απ’ τον κόσμο, όπως και ένα δυνατό ΗΙΤ που θα μου δώσει την δυνατότητα για μια μεγάλη συνεργασία σε μεγάλο νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα.
Θεοδόσης Κώτσης

Σχόλια