Shaya - Η μόδα των lyric videos

Η μόδα των lyric videos έφτασε και στην Ελλάδα Γιατί Πρέπει, όπως μας λένε η Shaya και ο Zeraw μέσα από το νέο τους single. Πρόκειται για τη νέα ελληνόφωνη κυκλοφορία της Shaya, ενώ στο κομμάτι συμμετέχει για πρώτη φορά ως σόλο και ο Zeraw από τους Vegas.

Τα εντυπωσιακά lyric videos στο εξωτερικό είναι γεγονός. Πολλοί καλλιτέχνες ξοδεύουν πολλά χρήματα προκειμένου να φτιάξουν ένα έξυπνο και καλαίσθητο lyric video, για τις ανάγκες της προώθησης του τραγουδιού τους (βλ. Katy Perry).

Πρόσφατα μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφόρησε 13 διαφορετικά lyric videos που γύρισε με το Γιώργο Δέδε, από προσωπικές και καθημερινές του στιγμές, ντύνοντας οπτικά ολόκληρο το νέο του δίσκο “Δεύτερη Φορά“.

Σήμερα, η Shaya σολάρει σε ένα μονοπλάνο χωρίς σταματημό, με τους στίχους του τραγουδιού να τρέχουν στην οθόνη παράλληλα με το τραγούδι. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι αρκετά δύσκολο να γυρίσει κανείς ένα βίντεο κλιπ (έστω lyric video) με μια και μόνο λήψη, και το αποτέλεσμα να μην έχει ατέλειες.

Κάτι τέτοιο είδαμε σχετικά πρόσφατα από την Κατερίνα Στικούδη, η οποία όχι απλώς γύρισε το βίντεο κλιπ της με μια λήψη, αλλά άλλαξε κατά τη διάρκεια του ακόμα και ρούχα!

 

Λίγα χρόνια πριν, η Χρύσπα είχε κάνει επίσης μια παρόμοια προσπάθεια. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση έγιναν δύο λήψεις.

 

Ποιος καλλιτέχνης λέτε να συνεχίσει αυτή τη μόδα των lyric video; Εν αναμονή λοιπόν…

Σχόλια