No1 η Έλενα Παπαρίζου και το "Survivor" στον OGAE Second Chance Contest 2014! Άλλη μια πρωτιά για την Έλενα Παπαρίζου σε διαγωνισμό που αφορά τη Eurovision!

Κάθε χρόνο, ο OGAE International διοργανώνει διάφορους διαγωνισμούς ανάμεσα στα επίσημα fan clubs της Eurovision σε όλον τον κόσμο, όπως είναι ο OGAE Song Contest στον οποίο κάθε χώρα επιλέγει ένα τραγούδι της για την εκπροσώπηση της στο διαγωνισμό, ενώ υπάρχει και ο OGAE Second Chance Contest, στον οποίο συμμετέχουν τραγούδια τα οποία δεν κατάφεραν να πάρουν το “εισιτήριο” για τη Eurovision μέσα από τους τοπικούς ημιτελικούς κάθε χώρας.

Η Έλενα Παπαρίζου είναι η μεγάλη νικήτρια του OGAE Second Chance Contest 2014, αφού κατάφερε με το “Survivor” να φέρει τη νίκη στη Σουηδία με διαφορά μόλις 6 πόντων από τη 2η χώρα, την Ισπανία. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, Σουηδία και Ισπανία μάχονταν για την πρωτιά, τελικά όμως το τρόπαιο έφτασε για ακόμα μια φορά στην Έλενα Παπαρίζου!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Έλενα Παπαρίζου είναι η μόνη καλλιτέχνιδα στην ιστορία του θεσμού, που έχει κερδίσει δύο διαφορετικούς διαγωνισμούς του OGAE για 2 διαφορετικές χώρες. Το 2006 κέρδισε στον OGAE Song Contest με το “Mambo!” για την Ελλάδα, ενώ φέτος έφερε την πρωτιά στη Σουηδία! Η Έλενα έχει ξανασυμμετάσχει στον OGAE Second Chance Contest το 2005 με το “Let’s Get Wild”, φέρνοντας στην Ελλάδα την 4η θέση.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το “Survivor” κατάφερε να αποσπάσει ψήφους από όλες τις χώρες του διαγωνισμού (όπως έγινε με το “Die For You” το 2001), αλλά να ψηφιστεί και με δέκα 12ρια (όπως έγινε με το “My Number One” το 2005). Συγχαρητήρια Έλενα!

*Η Ελλάδα που συμμετείχε με την Κρυσταλλία και το τραγούδι «Πεταλούδα στην Αθήνα», κατέλαβε την 9η θέση.

Διάβασε ακόμα:

 

Σχόλια