Πόσο απαραίτητη είναι η νέα γενιά καλλιτεχνών στην Ελλάδα;

Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Ακριβώς μια δεκαετία από τότε που ξεκίνησε η κρίση και στη μουσική βιομηχανία, και οι σταρς άρχισαν να απομυθοποιούνται, να χάνουν το απρόσιτο και την αίγλη τους, και να έρχονται πιο κοντά στο κοινό. Όχι μόνο επειδή αυτό επιτάσσει τα τελευταία χρόνια το σταρ σύστεμ, με την ανάδειξη των κοινωνικών δικτύων, αλλά και γιατί οι ίδιοι οι καλλιτέχνες νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνούν όλο και συχνότερα με τους θαυμαστές τους.

Υπήρχε μια άποψη πριν από λίγα χρόνια, πως εξαιτίας αυτού, δε θα μπορούσαν να προκύψουν τα νέα “μεγάλα” ονόματα στη νέα δεκαετία, όπως γινόταν στη δεκαετία του ’90 και μέχρι τα μισά της πρώτης δεκαετίας του 2000.  Η αρχή της δεύτερης δεκαετίας του 2000 όμως, ανέτρεψε τα δεδομένα, και ανέδειξε τα νέα ταλέντα, που βρίσκονται από την αρχή κοντά στον κόσμο, χωρίς να χρειάζεται να απομυθοποιηθούν ποτέ.

Τρανό παράδειγμα είναι η Demy, μια φοιτήτρια νομικής η οποία ανακαλύφθηκε από το YouTube, με την Panik Records να της χαρίζει την πρώτη μεγάλη της επιτυχία “Μια Ζωγραφιά” το 2010, και έκτοτε να έχει σημειώσει τα περισσότερα #1 airplay hits από καλλιτέχνη σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Άλλα ονόματα τα οποία έχουν απολαύσει την αγάπη του κοινού τα τελευταία χρόνια, είναι η Ελένη Φουρέιρα και ο Παντελής Παντελίδης. Η πρώτη αναδείχτηκε μετά τη διάλυση των Mystique, ενώ ο δεύτερος μέσα από το YouTube, φτάνοντας σήμερα να μετράει εκατομμύρια χτυπήματα σε κάθε upload του.

 

Δεν είναι ότι ο κόσμος δεν αγαπάει το παλιό. Απλώς, όσο εξελίσσονται οι γενιές και αλλάζουν τα δεδομένα, τόσο θα προκύπτουν και νέα ταλέντα τα οποία θα μας κερδίζουν. Η αξία των διαχρονικών καλλιτεχνών δεν παύει να υπάρχει, απλά ο κόσμος διψάει κυριολεκτικά για το νέο αίμα της ελληνικής δισκογραφίας, και αρέσκεται στο να στηρίζει ανερχόμενα ταλέντα μέσα από τηλεπαιχνίδια όπως το The Voice, αλλά και μέσα από τα social media, από τα οποία έχουν προκύψει πολλά νέα ονόματα τα τελευταία χρόνια.

 

Το The Voice of Greece λοιπόν αποτελεί μεγάλο παράδειγμα του πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος το νέο αίμα στη δισκογραφία, το οποίο θα χαρίσει ωραίες μουσικές στιγμές, και όχι μόνο show και εμπορικά τραγούδια. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι η Αρετή Κοσμίδου μετράει πάνω από 4,000,000 προβολές στο YouTube, και πως τα social media παίρνουν φωτιά κάθε Παρασκευή με τον κόσμο να σχολιάζει και να στηρίζει τους συμμετέχοντες του παιχνιδιού;

https://www.youtube.com/watch?v=MPpXAid2yHM

 

Demy, Ελένη Φουρέιρα, Παντελής Παντελίδης, Μέλισσες, Κωνσταντίνος Αργυρός, Stan, Vegas είναι μερικά από τα ονόματα που ακούγονται δυνατά τα τελευταία χρόνια, και ελπίζουμε σε ακόμα περισσότερα νέα ταλέντα, με αντίστοιχο πάθος και αγάπη για δημιουργία.

Αν είσαστε κι εσείς ανάμεσα σε εκείνους που τους αρέσει να στηρίζουν τα νέα ταλέντα της ελληνικής μουσικής, δείτε εδώ τους νέους καλλιτέχνες που στηρίζει το GetGreekMusic.

Σχόλια