Οι ΜΕΛΙSSES μιλούν αποκλειστικά στο GGM για τη συνεργασία τους με τη Μάρω Κοντού στα Βραβεία “Δημήτρης Χόρν”

Το #1 συγκρότημα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, οι ΜΕΛΙSSES ετοιμάζονται για μια special guest εμφάνιση στα Θεατρικά Βραβεία “Δημήτρης Χόρν”.

Τη Δευτέρα λοιπόν στο θέατρο “Δημήτρης Χόρν” (Αμερικής 10  Είσοδος Ελεύθερη) οι Μέλισσες θα τραγουδήσουν ζωντανά με τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού, ένα υπέροχο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι και του Αλέκου Σακελλάριου, το “Πες μου μια λέξη”.

Οι ΜΕΛΙSSES μιλούν αποκλειστικά στο GGM για τη συνεργασία τους με τη Μάρω Κοντού στα Βραβεία “Δημήτρης Χόρν”

Οι ΜΕΛΙSSES μίλησαν αποκλειστικά στο GetGreekMusic για τη συνεργασία αυτή:

Σας έχουμε δει σε dance, σε pop, σε έντεχνα… πλέον αγγίζετε και το “θέατρο”. Πείτε μας λίγα πράγματα για αυτό το νέο “βήμα”.

Αυτό είναι ένα βραβείο που γίνεται κάθε χρόνο, και ήτανε χαρά μας όταν μας έγινε η πρόταση να παίξουμε τραγούδια που έχει τραγουδήσει ο Δημήτρης Χορν, και ακόμα μεγαλύτερη χαρά όταν μας ανακοινώθηκε ότι θα συνεργαστούμε με την κυρία Μάρω Κοντού. Φοβερή τιμή και εμπειρία και ελπίζουμε να γίνονται πιο συχνά τέτοια πράγματα.

Ποιος επέλεξε το τραγούδι που θα πείτε;

Ο Χατζιδάκις! (Γέλια) Εφόσον είναι η βραδιά για το Δημήτρη Χορν, θα ειπωθούν κάποια τραγούδια του Χατζιδάκι και κάποια του Μίμη Πλέσσα, και κάποια θα παίξει και ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας με το πιάνο, οπότε και εμείς θα παίξουμε τα υπόλοιπα, όπως το “Πες μου μια λέξη”.

melissesmarokontou

Πώς αισθάνεστε που το 2015 φέρνετε το “χτες” στο “σημερα”;

Μόνο χαρά μπορεί να μας δώσει αυτό γιατί οι επιρροές μας προέρχονται μόνο από το παρελθόν. Ειδικά από αυτές τις δεκαετίες, η μουσική του 60′ και του 70′ ήταν η καλύτερη. Το να αναβιώνεται η μουσική μέσα από τα δικά μας όργανα μας δίνει τεράστια χαρά. Έγινε και κάτι ανάλογο με το The Beatles Music Project και έτσι ήτανε εξίσου μεγάλη χαρά που παίξαμε αυτά τα κομμάτια, και όταν μας δίνετε η δυνατότητα να κάνουμε αυτά τα κομμάτια και να τα φέρουμε λίγο στα μέτρα μας είναι πολύ ωραίο. Θα μπορούσαμε να παίζουμε μόνο τέτοια κομμάτια. Είμαστε δηλαδή νοσταλγοί του παλιού. Μια μέρα μάλιστα είχαμε παίξει και τις “Θαλασσιές τις χάντρες”, είναι κομμάτια τα οποία ακούγονται ακόμα και σήμερα, ειδικά για το “Πες μου μια λέξη” έχουνε γίνει πάρα πολλές διασκευές και remixes και από την Αρβανιτάκη και από τον Μαραβέγια και από άλλους. Οι “Θαλασσιές οι χάντρες” είναι από τις ταινίες που παίζονταν διαρκώς και ακούγαμε τα τραγούδια συνέχεια, άρα η γενιά μας τα γνωρίζει και τα αγαπάει αυτά τα κομμάτια. Δεν είναι κάτι τόσο ξένο.

melissesggm

Από την άλλη πλευρά η κυριά Μάρω Κοντού εμφανιστηκε στην πρόβα με πολυ κέφι και διάθεση.

“Είναι μεγάλη μου χαρά που θα τραγουδήσω με το πιο αγαπημένο συγκροτήμα της νέας γενιάς ένα τραγουδι που είχαμε πει με τον Δημήτρη Χορν πριν 55 σχεδόν χρόνια. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά που προσέγγισαν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι με μια άλλη ματιά αλλά με σεβασμό και είμαι σίγουρη πως ο Τάκης (σσ Δημητρης Χορν) θα χαίρετε πολύ απο εκεί που είναι. Ναι έχω ένα αγχος, γιατί έχω να τραγουδήσω πολλά χρόνια μπροστά σε κοινό αλλά οι ΜΕΛΙΣΣΕΣ απο την πρώτη στιγμή με ονόμασαν “βασιλισσά” τους και αισθάνθηκα αμέσως ασφάλεια και σιγουριά.

Σχόλια