Οι Μέλισσες στο Ηρώδειο

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες live εμφανίσεις της χρονιάς. Η Καμεράτα και ο Μίλτος Λογιάδης μας προσκαλούν σήμερα στο Ηρώδειο σ’ ένα μουσικό ταξίδι με μεγάλες επιτυχίες τον θρυλικών Beatles, σε ενορχήστρωση του Νίκου Πλατύρραχου, με τις Μέλισσες να πραγματοποιούν μια special guest εμφάνιση. Το The Beatles Tribute Project θέλει να δώσει στο κοινό την αίσθηση της καλοκαιρινής rock συναυλίας, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Beatles να ηχούν κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Οι Μέλισσες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της Ελλάδας που αγαπούν την καλή μουσική και τους πειραματισμούς, ενώ δε διστάζουν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα μέσα από τις δουλειές τους. Στο τελευταίο τους κλιπ για το Ένα μίλησαν για την ισότητα, ενώ στην εμφάνιση τους στα MAD VMA 2014 με την Courtney τραγούδησαν το “Earth Song” του Michael Jackson, ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια που μιλάνε για την καταστροφή του περιβάλλοντος από τους πολέμους.

Τη Δευτέρα 21/07 θα πραγματοποιηθεί εξ αναβολής (λόγω καιρικών συνθηκών) η συναυλία τους στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής με special guest το Θανάση Βασιλόπουλο (διάβασε περισσότερα εδώ)

Εξαιρετικές διασκευές από τις Μέλισσες

Το συγκρότημα της χρονιάς (κέρδισαν το αντίστοιχο βραβείο στην 11η απονομή των MAD VMA) μίλησε στο GetGreekMusic για το αποψινό τους live και για τους Beatles:

 

Σήμερα είναι η μεγάλη συναυλία σας στο Ηρώδειο στα πλαίσια του The Beatles Tribute Project με την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Πώς προέκυψε αυτή η guest εμφάνιση στο The Beatles Tribute Project, και πώς αισθάνεστε λίγες ώρες πριν την εμφάνιση σας;

Η guest αυτή εμφάνιση προέκυψε ύστερα από πρόταση-πρόσκληση της Καμεράτας. Όταν οι άνθρωποι της ορχήστρας μας παρουσίασαν το πρότζεκτ και μας πρότειναν να γίνουμε μέρος αυτού νομίζαμε ό,τι ονειρευόμαστε. Είναι πολύ μεγάλη μας τιμή η σύμπραξη με αυτό το σύνολο εξαιρετικών μουσικών και το ωδείο Ηρώδου του Αττικού είναι ο πιο σπουδαίος χώρος που μπορεί να εμφανιστεί ένας καλλιτέχνης στην Ελλάδα και από τους σημαντικότερους ολόκληρου του κόσμου. Νιώθουμε ένα γλυκό και δημιουργικό άγχος και είμαστε ιδιαίτερα φορτισμένοι που θα ανέβουμε σε αυτή τη σκηνή. Είναι από εκείνες τις βραδιές που γνωρίζουμε ότι θα θυμόμαστε για πάντα έντονα και νοσταλγικά

Οι Μέλισσες στο GGM

Οι Μέλισσες έχουν σίγουρα ένα κοινό με τους Beatles. Έχουν δανειστεί το όνομα τους από ένα έντομο! Ποια άλλα κοινά βρίσκουν οι Μέλισσες με τους Beatles στη μέχρι τώρα πορεία τους;

Θα ήταν αλαζονικό αλλά και αστείο να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους Beatles. Οι Beatles είναι η μεγαλύτερη μπάντα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελούν για εμάς πρότυπο σε πολλά επίπεδα, από την ενέργεια τους πάνω στη σκηνή μέχρι τον αυθορμητισμό τους κάτω απ’ αυτή και από την πλούσια μελωδικά και αρμονικά μουσική τους μέχρι τη συνεχή εξέλιξη τους και τον πέρασμα τους σε νέα διαρκώς ηχητικά μονοπάτια.

 The Beatles Tribute Project

Ποιο είναι το τραγούδι των Beatles που έχει “σημαδέψει” τις Μέλισσες, και για ποιο λόγο;

Μας έχει σημαδέψει ολόκληρη η δισκογραφία τους και όχι μόνο ένα τραγούδι. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Μεγαλώσαμε με αυτή τη μουσική. Στα σπίτια μας ακούγονταν συνέχεια τα τραγούδια τους. Οι γονείς μας είναι και αυτοί μεγάλοι οπαδοί των Σκαθαριών και μας κληρονόμησαν αυτή τους την αγάπη. Έτσι, όταν βάζουμε ένα cd τους να παίξει αποκλείεται να προσπεράσουμε κάποιο κομμάτι. Θα τα σιγοτραγουδήσουμε όλα, από το χαρούμενο hard day’s night μέχρι το ψυχεδελικό because και από το κιθαριστικό yesterday μέχρι το συμφωνικό all you need is love.

Μέλισσες

Αν σας δινόταν η ευκαιρία να πάρετε ένα τραγούδι από τη δισκογραφία σας, να το διασκευάσετε και να το κυκλοφορήσετε στο ελληνικό κοινό, ποιο θα ήταν αυτό;

Πιστεύουμε πως θα φοβόμασταν να αγγίξουμε οποιοδήποτε τραγούδι τους. Είναι όλα υπέροχα και πολύτιμα. Έχουμε παίξει αρκετά κομμάτια τους στα live μας κατά καιρούς και πάντα προσπαθούμε να πλησιάσουμε την αυθεντική εκτέλεση και όχι να κάνουμε κάποια διασκευή. Αλλά για να μη λες ότι απαντάμε γενικά σε όλες τις ερωτήσεις θα σου πούμε ότι πρώτα στη λίστα μας θα ήταν το “Eleanor Rigby” και το “Strawberry Fields Forever”.

Beatles

Τι θα απολαύσουμε σήμερα στο Ηρώδειο; Υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς του live σας, που δεν πρέπει να χάσουμε;

Σήμερα στο Ηρώδειο θα απολαύσετε εικοσιπέντε καταπληκτικά τραγούδια των Beatles διασκευασμένα από τον Νίκο Πλατύραχο και εκτελεσμένα από την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Τραγουδούν τέσσερις εξαιρετικοί τραγουδιστές, οι Κώστας Βασιλιάνγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης και Στηβ Κόκκας και φυσικά συμμετέχουμε και εμείς σε κάποια από αυτά. Ίσως δεν πρέπει να χάσετε το πρώτο κομμάτι της δικής μας εμφάνισης, το “Honeymoon song” που είναι η διασκευή που έχουν κάνει οι Beatles το 1963 στο “Αν θυμηθείς το όνειρό μου” του Μίκη Θεοδωράκη και του Νίκου Γκάτσου. Όμως ολόκληρη η παράσταση θα είναι φανταστική και είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος δεν θα θέλει να τελειώσει.

 Μέλισσες

Μέσα από αυτήν την εμφάνιση, υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε στον κόσμο;

Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών της Καμεράτας και του κόσμου που θα μας δει πρώτη φορά, θέλουμε ο κόσμος που μας στηρίζει να αγαπήσει την Καμεράτα και το Ηρώδειο και φυσικά θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα έρθουν πολύ όμορφα πράγματα στο μέλλον. Ένας καινούργιος δρόμος ανοίγεται για εμάς και θα τον περπατήσουμε προσεχτικά, με αγάπη και σεβασμό.

 

*Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας προτού για την αποψινή συναυλία προτού εξαντληθούν, κάνοντας κλικ εδώ

Οι Μέλισσες στο GGM - The Beatles Tribute Project

Σχόλια