Μαρία Έλενα Κυριάκου: Γιατί απέρριψε πρόταση για συνεργασία με το Γιάννη Πλούταρχο πριν από 10 χρόνια;

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου μίλησε στο περιοδικό People για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και για τα πρώτα χρόνια της καριέρας της όταν της έκαναν μια πολύ σοβαρή επαγγελματική πρόταση.

“Πριν από δέκα χρόνια, δέχτηκα πρόταση από μια δισκογραφική εταιρεία για ολοκληρωμένο δίσκο με πάρα πολύ καλούς όρους και μάλιστα τότε θα εμφανιζόμουν και στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου. (…) Εγώ τότε είπα «όχι» γιατί ήμουν στο πρώτο έτος των σπουδών μου. Πήγα με μάνατζερ και δικηγόρο για να γίνει το συμβόλαιο και τότε μου είπαν ότι θα έπρεπε να φύγω από τα Γιάννενα όπου σπούδαζα και να πάω μετεγγραφή στην Αθήνα, να ξεκινήσω γυμναστήριο, να τραγουδάω πέντε φορές την εβδομάδα… Κι εγώ σκέφτηκα «Πώς θα πηγαίνω στο πανεπιστήμιο με τόσα ξενύχτια;». Τους είπα λοιπόν ότι ήθελα μια μέρα για να τους απαντήσω και όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Τα σκεφτόμουν, τα ξανασκεφτόμουν και την επόμενη μέρα πήρα τηλέφωνο και τους είπα «όχι». Ο τότε υπεύθυνος της εταιρείας μού είπε «Θα το μετανιώσεις. Είσαι η πρώτη που μας λέει “όχι”. Πρώτη φορά συμβαίνει να κάνουμε μια τόσο καλή πρόταση και να μας απορρίψουν».”

Στη συνέχεια παραδέχτηκε πως οι δικοί της προσπάθησαν να τη μεταπείσουν, χωρίς επιτυχία όμως:

“Οι γονείς μου τότε έβαλαν φίλους και γνωστούς να με παίρνουν τηλέφωνο για να με πείσουν να αλλάξω γνώμη. Παρ’ όλα αυτά, εγώ ήθελα να πάρω το δίπλωμά μου. Τους είπα «Αν κάποια στιγμή γίνει κάτι και δεν έχω τη φωνή μου; Τι θα κάνω;». Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα πράγματα θυσίασα για το διάβασμα και πόσες φορές ξενύχτησα στα βιβλία, για να αριστεύω κάθε χρόνο. Κι έτσι μέσα σε μια στιγμή να χάσω το πτυχίο μου για να γίνω τραγουδίστρια; Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα, ίσως να μου το χρωστούσε η ζωή, και δέκα χρόνια μετά, όλα πήραν το δρόμο τους.”

Σχόλια