Κωστής Μαραβέγιας - Διπλό Live Cd_Στον Κήπο Του ΜεγάρουΤο νέο και φρέσκο διπλό live cd του Κωστή Μαραβέγια «Στον Κήπο Του Μεγάρου» είναι εδώ και κυκλοφορεί από την Minos Emi.

Αυτή του η δουλειά μας φέρενει έναν καλοκαιρινό και δροσερό αέρα αναμνήσεων από το περασμένο καλοκαίρι και προκύπτει από τις δυο sold out συναυλίες του Κωστή Μαραβέγια, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Ιούνιο του 2013, ηχογραφήθηκαν και κυκλοφορούν σε ένα εξαιρετικό διπλό live cd.

Λίγα λόγια από την οπτικτή του Κωστή Μαραβέγια γι’αυτόν το δίσκο.

“Όταν πρωτόειδα τον κήπο του Μεγάρου, μια ανοιξιάτικη Τέταρτη του Μαΐου με μπλοκαρισμένη πάραυτα την παραπλήσια Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία αιμορραγούσε πληγείσα από την κίνηση λόγω απεργιών και διαδηλώσεων, ένιωσα πρωτόγνωρη ανακούφιση.

Πως γίνεται τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας και δη τόσο κοντά στο σπίτι μου, να βρίσκεται ένα μέρος τόσο ήσυχο και ονειρικό. Εδώ δεν επρόκειτο για απλή συναυλία. Εδώ θα κάναμε Πικνίκ μετά μουσικής. Όπερ και εγένετο. Αντί για μια, δυο βραδιές παρακαλώ. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες Αθηναίοι σε δυο δόσεις. Δυο γεμάτες βραδιές από μουσικές, καρεκλάκια, ψάθες, πετσέτες, σανδάλια, σάντουιτς, κρουασάν, αναψυκτικά και μπίρες. Αυτές τις δυο βραδιές απαθανατίσαμε με laptop, καλώδια, μικρόφωνα, φωτογραφίες και βίντεο. Ότι περισυλλέξαμε από αυτές τις μοναδικές στιγμές στην καρδιά της πόλης, τις εναποθέσαμε βαθιά στις δικές μας καρδιές και σε αυτό το διπλό δίσκο. Και λέω δίσκο και όχι cd γιατί έχει κάτι από τα παλιά. Τότε που η μεγάλη μας χαρά ήταν να φορτώσουμε το ντεσεβό του πατέρα με ψάθες και λοιπά αξεσουάρ και να ξεχυθούμε στας εξοχάς, Κυριακή εκδρομή για πικνίκ. Κι εδώ, φτάνοντας σε ένα περίεργο 2013 καταμεσής του θέρους αλλά και της γκρίνιας και της αγανάκτησης, ξαπλώσαμε αγκαλιά στα γκαζόν και στα παρτέρια κάτω από τα αστέρια. Χορέψαμε και τραγουδήσαμε. Με τη δύναμη της μουσικής και της αγάπης. Αγαπημένοι αγαπημένισσες Maraveyas ilegal. Ζωντανά από τον κήπο του Μεγάρου.”

Κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα δίσκων από τη Minos Emi.

Σχόλια