Γιώργος ΜαζωνάκηςΟ Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια στις 4 Μαρτίου 1972.

Μεγάλωσε ακούγοντας κλασικά λαικά τραγούδια από φωνές σαν του Στράτου Διονυσίου, του  Γιάννη Πάριου , της Μαρινέλλας , της Χάρις Αλεξίου αλλά και πολύ ξένο ροκ. Έτσι, πολύ γρήγορα σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, συνειδητοποίησε  ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε ήταν να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής. Για πρώτη φορά τραγούδησε σε νυχτερινό  κέντρο της Πάτρας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1992 τον ανακάλυψε η Universal Music (τότε Polygram) και έβγαλε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Μεσάνυχτα και κάτι».

Ο Γιώργος Μαζωνάκης με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του , τη ξεχωριστή ερμηνεία του και τις πρωτοποριακές απόψεις του, άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, με τις ιδιαίτερα πετυχημένες εμφανίσεις του σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, ενώ έχει ξεσηκώσει το κοινό της Κύπρου, της Γερμανίας, της Αυστραλίας αλλά και της Αμερικής ανά διάφορες  πόλεις με τις εμφανίσεις του.

Το 2002 ο δημοφιλής τραγουδιστής συνεργάζεται σε δύο τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη στο soundtrack της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», τα «καμικάζι» και «ξημερώνει πάλι».

Γιώργος Μαζωνάκης στα 16 χρόνια της δισκογραφίας του και στα ακόμη περισσότερα των Live εμφανίσεων του , είτε μόνος είτε σε συνεργασίες που γράψανε ιστορία με την απήχηση τους, διένυσε κι εξακολουθεί να διανύει μια διαδρομή διαρκών αλλαγών , ενίοτε κι ανατροπών και όσο αφορά το στυλ του αλλά και το ρεπερτόριό του.

Διακρίνεται πάντα για την καθαρότητα των αισθητικών του απόψεων ,τον αυστηρό επαγγελματισμό του και την απολυτότητα στα πιστεύω του.

Σχόλια