Έντονη και γεμάτη συγκίνηση ήταν η αποχώρηση του Αλέξανδρου Σαγκούρη στο 6ο Live του X Factor.

Αλέξανδρος Σαγκούρης

Το 16χρονο ”τσιγγανάκι” από τον Δενδροπόταμο, κατέβηκε με μια κιθάρα στην Αθήνα για να ζήσει το όνειρο του. Γρήγορα έγινε πολύ αγαπητός από τον κόσμο και με το ταλέντο και τον χαρακτήρα του κατόρθωσε να περάσει εύκολα όλες τις φάσεις των audition, του Bootcamp και του 4 chair challenge και να βρεθεί στα Live shows του X Factor.

Δυστυχώς το ταξίδι για τον μικρό Αλέξανδρο σταμάτησε στο 6ο Live. Η συγκίνηση τόσο του ίδιου όσο και των κριτών και του κοινού ήταν πολύ μεγάλη.

Φανερά φορτισμένος συναισθηματικά ο Αλέξανδρος δήλωσε πως χαίρεται ειλικρινά που ο συμπαίκτης του Παναγιώτης Κουφογιάννης παραμένει στο παιχνίδι και πιστεύει οτι μπορεί να το κερδίσει κιόλας.

Η αποχώρηση του Αλέξανδρου Σαγκούρη

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Σαγκούρη

Ο Αλέξανδρος, πέρα από βιολί και τουμπερλέκι που παίζει, πηγαίνει στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Όπως έχει είπε δεν παραμελεί το διάβασμα, αλλά το όνειρό του είναι να ασχοληθεί με τη μουσική και το τραγούδι. Επίσης ανακαλύψαμε πως ασχολείται με την ρομποτική, κάτι που αποδεικνύει το πολύπλευρο ταλέντο του και την επιθυμία του να ξεχωρίσει, να διακριθεί, να αποδείξει πως αξίζει να έχει μεγάλα όνειρα ένα παιδί από τη φυλή των Ρομά, που ζει στο περιθώριο και έχει στοχοποιηθεί από την κοινωνία.

Ο μικρός Αλέξανδρος έχει δώσει στο παρελθόν το παρών και στη Βουλή, για την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας – Νεολαίας-Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής που ήταν αφιερωμένη στους Ρομά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά (8 Απριλίου).

Πέρα από τα ζητήματα που αφορούσαν στις προσπάθειες εξόδου των Ρομά από την περιθωριοποίηση, παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου τα επιτεύγματα των νεαρών Ρομά, με την υπουργό κ. Φωτίου να είναι παρούσα. Ανάμεσα σε πολλά παιδιά από όλη τη χώρα, ήταν και ο Αλέξανδρος Γεώργιος Σαγκούρης, μαζί με τον συμμαθητή του από την ομάδα ΡομποτικήςΠαρασκευά Σελίμ.  Οι δυο νεαροί με παρέμβασή τους στάθηκαν στο πόσο έχει αλλάξει τη ζωή τους η εκπαίδευσή. «Η ενασχόληση με την ρομποτική ήταν ο Δούρειος Ίππος που μας έβγαλε από τα γκέτο σε νέους κόσμους» είπε ο 16χρονος Αλέξανδρος Γεώργιος Σαγκούρης.

Σχόλια