12+1 αγαπημένοι δίσκοι από τη Δέσποινα Βανδή!

Δείτε 11+1 αγαπημένους δίσκους από την Δέσποινα Βανδή.

Η Δέσποινα Βανδή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας με δισκογραφική παρουσία 21 χρόνων και συνολικές πωλήσεις που ξεπερνάνε το 1.000.000 αντίτυπα.

Πάμε να θυμηθούμε κάποιους από τους δίσκους της:

«Δέκα εντολές» (1997)

«Δέκα εντολές» (1997)

Αποτελεί την πρώτη δισκογραφική δουλειά της Δέσποινας Βανδή με τον Φοίβο. Το αποτέλεσμα φυσικά και είναι επιτυχημένο. Ο δίσκος γίνεται διπλά πλατινένιος ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 100.000 αντίτυπα με τα κομμάτια «Της καρδιάς μου γιατρειά», «Νυχτολούλουδο», «Περιττός», «Ουτοπία», «Το άλλο μισό», «Θέλω να σε ξεχάσω», «Δέκα εντολές», «Προσπαθώ», «Δεν είσαι εδώ» να ξεχωρίζουν.

 «Προφητείες» (1999)

«Προφητείες» (1999)

Δέσποινα ΒανδήΦοίβος, η συνταγή είναι γνωστή. Ο δίσκος την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του γίνεται χρυσός ενώ λίγο μετά γίνεται τριπλά πλατινένιος ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 150.000 αντίτυπα. Οι επιτυχίες του δίσκου πολλές: «Άκρως τολμηρό», «Προφητείες», «Το κοριτσάκι σου», «Κλείνομαι», «Φύσα αγέρι», «Γιατρικό», «Απαπα», «Στα δωσα όλα», «Ετερώνυμα», «Χωρίς εσένα», «Ξενοδοχείο», «Διακοπτάκι», «Σπάνια», «Ούτε ένα ευχαριστώ».

 «Υποφέρω» (2000)

«Υποφέρω» (2000)

Το cd-single αυτό περιείχε τέσσερα τραγούδια όπου και τα τέσσερα έγιναν επιτυχίες. Το cd-single κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 150.000 αντίτυπα και να γίνει 6 φορές πλατινένιο ενώ παράλληλα βραβεύτηκε από τον Richard Branson διευθυντή της δισκογραφικής εταιρίας Virgin στο Λονδίνο ως το εμπορικότερο cdsingle όλων των εποχών στην Ελλάδα. Τα 4 πολύ πετυχημένα κομμάτια του δίσκου ήταν τα «Υποφέρω», «Σταμάτα να μου κολλάς», «Λυπάμαι», «Μη μου κλείνεις το φως».

 «Γειά» (2001)

«Γειά» (2001)

Αποτελεί μέχρι και σήμερα τον εμπορικότερο δίσκο της Δέσποινας Βανδή ο οποίος έγινε 4 φορές πλατινένιος μέσα σε μόλις 11 ημέρες κυκλοφορίας ξεπερνώντας τα 400.000 αντίτυπα (διπλές πωλήσεις). Το «Γειά» χάρισε στην Δέσποινα και ένα ακόμη βραβείο. Αυτό του «Έλληνα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα για το 2002» στα Word music awards στο Μόντε Κάρλο. Το συγκεκριμένο βραβείο έχουν καταφέρει μόνο 3 Έλληνες να το κερδίσουν, η Δέσποινα Βανδή, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Σάκης Ρουβάς.  Τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου ξεχώρισαν. Ενδεικτικά: «Γειά», «Μόνο αγάπη σου ζητώ», «Λάθος άνθρωπος», «Τι κάνω μόνη μου», «Θέλω να σε δω», «Αχ καρδούλα μου», «Δέκα μέρες δέκα νύχτες», «Όλο λείπεις», «Βγες απ’το μυαλό μου», «Όλα οδηγούν σε σενα», «Ανάβεις φωτιές», «Παίξε μαζί μου», «Έλα», «Δέστε μου τα μάτια», «Είμαι εγώ», «Μαραμένο», «Κομμάτια», «Κάποιες φορές», «Χριστούγεννα».

 «Άντε γειά» (2002)

«Άντε γειά» (2002)

Άλλο ένα πετυχημένο cd-single για την Δέσποινα Βανδή. Κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 50.000 αντίτυπα και να γίνει διπλά πλατινένιο. Τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν τα «Σήμερα», «Η μελωδία της μοναξιάς», «Θυμήσου» καθώς και η flamenco εκδοχή των τραγουδιών Σπάνια & Γιατρικό.

«Live» (2003)

«Live» (2003)

Θεωρείται πλέον ένα από τα κλασσικά Ελληνικά live άλμπουμ των τελευταίων ετών. Τα δυο νέα κομμάτια του δίσκου «Φεύγουμε καρδιά μου» και «Ό,τι ονειρευόμουν» καθώς και όλες οι live εκτελέσεις ξεχώρισαν με αποτέλεσμα ο δίσκος να γίνει πλατινένιος την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 50.000 αντίτυπα.

«Στην αυλή του παραδείσου» (2004)

«Στην αυλή του παραδείσου» (2004)

Ο δίσκος «Στην αυλή του παραδείσου» σηματοδοτεί την επιστροφή της Δέσποινας Βανδή στην ελληνική δισκογραφία μετά τον επιτυχημένο έναν χρόνο διεθνούς καριέρας. Το άλμπουμ καταφέρνει να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 80.000 αντίτυπα και να γίνει διπλά πλατινένιο. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν τα «Happy end», «Ακαταμάχητη έλξη», «Να τη χαίρεσαι», «Λουλούδι μου», «Πέθανες», «Το πρώτο μας φιλί», «Αχάριστη και αλήτισσα», «Στην αυλή του παραδείσου», «Κάν’το αν μ’αγαπάς». Επανακυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά ως “Special Edition”.

 «Κάλαντα» (2006)

«Κάλαντα» (2006)

Μετά τα «Χριστούγεννα» η Δέσποινα επέστρεψε με ένα άκρως χριστουγεννιάτικο κομμάτι το οποίο συμπεριλήφθηκε στο ομώνυμο cd-single «Κάλαντα». Το cd-single κατάφερε να γίνει διπλά πλατινένιο ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 30.000 αντίτυπα. Τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν τα «Κάλαντα», «Μέχρι Μάη μήνα», «Αν δε μ’αγαπάς», «Τα λεφτά».

 «10 Χρόνια Μαζί» (2007)

«10 Χρόνια Μαζί» (2007)

Η Δέσποινα Βανδή και ο Φοίβος γιόρτασαν τα δέκα χρόνια κοινής μουσικής τους πορείας με ένα τριπλό άλμπουμ με 15 νέα κομμάτια και 15 remixes. Ο δίσκος κατάφερε να γίνει πλατινένιος στην Ελλάδα ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 30.000 αντίτυπα και χρυσός στην Κύπρο ξεπερνώντας τα 15.000 αντίτυπα. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν τα «Θέλω», «Αγάπη», «Κάθε μέρα», «Η γη και η σελήνη», «Γυρισμός», «10 Χρόνια μαζί», «Θα θελα», «Φαντάσου απλά», «Σύνδρομο στέρησης».

 «C’est la vie» (2010)

«C’est la vie» (2010)

Ο δίσκος αυτός αρχικά κυκλοφόρησε μόνο μέσω της εφημερίδας «Real News» ενώ αργότερα κυκλοφόρησε και σε δισκοπωλεία. Οι πωλήσεις του δίσκου μέσω της εφημερίδας ξεπέρασαν τα 100.000 αντίτυπα. Τα κομμάτια του δίσκου που ξεχώρισαν ήταν τα «Κορίτσι πράμα», «Κομμάτι απ’την καρδιά σου», «Αναπληρωματικός», «Έρωτα θέλει η ζωή», «Γι’άλλη μια φορά», «Sunday».

 «Άλλαξα» (2012)

«Άλλαξα» (2012)

Το 2012 η Δέσποινα Βανδή επιστρέφει πιο ώριμη από ποτέ δισκογραφικά μέσα από τον δίσκο «Άλλαξα». Εξαιρετικές συνθέσεις και στίχοι από τον Φοίβο και από άλλους αξιόλογους στιχουργούς όπως την Όλγα Βλαχοπούλου. Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 24.000 αντίτυπα. Τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν τα «Το νησί», «Το αστέρι μου», «Μου ‘χεις περάσει», «Καταλαβαίνω», «Μου φτιάχνεις τη μέρα», «Το λίγο σου να ζω», «Γυρίσματα», «Έλα κοντά».

 «Δε με σταμάτησες» (2014)

«Δε με σταμάτησες» (2014)

Μπορεί ο δίσκος να κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο αλλά έχει ήδη αγαπηθεί πάρα πολύ και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων της IFPI. Αποτελεί τον πρώτο δίσκο της Δέσποινας από το 1997 που δεν τον υπογράφει ο Φοίβος. Τα κομμάτια που έχουν ξεχωρίσει ήδη είναι τα «Καλημέρα», «Κάνε κάτι», «Όλα αλλάζουν», «Χάνω εσένα», «Αν σου λείπω».

Σχόλια